Vis meny

Matoppskrifter - Sommerkveld i Marvika

Her finner du oppskriftene til alle våre TV program fra årets "Sommerkveld i Marvika". Oppskriftene er utarbeidet og presentert av Fiskeeksperten Reinhartsen.

  |   Av: Terje S. Tveit  |   02.07.2015  |   Media

Laksewrap eller laksetaco:

400 g  laksefilet, uten skinn og bein
0,5 stk  agurk
1 stk  paprika,
Salat blader
1 ss  rapsolje
4 stk  tortillawrap
2 ss krydderdipp pr wrap.
   salt og pepper (+ eventuelt taco krydder)
   grillfolie

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten, agurk og paprika i lange, jevne strimler.
  • Brett et ark grillfolie dobbelt og smør med rapsolje.
  • Krydre laksen med salt og pepper, og legg den på folien.
  • Stek den på grillen i ca. 1 minutt, snu den og stek den i 1 minutt på den andre siden.
  • Fordel, laksen, salaten og grønnsakene i 4 lefser. Topp det hele med krydderdipp.

 

Husets skalldyr fat:

Hummer
Kokte kreps
Ferske reker
Kamskjell
Fylte krabbeskjell
Ferske krabbeklør
Konge krabbe

Server med, aioli, sitron, hummermajones, majones, dill, brød og smør.
 

Kveite/breiflabb med pesto og parmaskinke:

1 stk kveite pr person ca 200-250 g pr person
Parmaskinke
Løk
Paprika
Squash
Aioli poteter
Kipinski saus.

Framgangsmåte

  • Smør litt pesto på kveitestykket.
  • Surr fisken i parmaskinke.
  • Stek denne på grillen i ca 2-3 min på hver side.
  • Kutt, løk paprika, og squash i ca. like store biter. Tre disse på ett grillspyd.
  • Ha litt salt og pepper på, grilles i ca. 4-5 min.
  • Kok små amandine poteter, avkjøl.
  • Kutt potetene i 4 biter. bland potetene med litt aioli, soltørket tomat og purreløk.

 

Grillet Huset røykelaks med salat!

En annerledes og morsom vri på salaten! Kan anbefales!

Dette er en ypperlig forrett eller en anerledes rett på et koldtbord!

  • Varm grillen god og varm
  • Kutt røykelaks i ønskelige biter
  • Pensle grillen/risten lett med olje/sprayfett
  • Grill laksen på en side til fint mønster


Salat:

Her kan du selvfølgelig bruke hva du vil, jeg har brukt litt grilla mango som ble penslet med litt honning, pistasj nøtter, bringebær og Husets aioli!
Gjør den frisk,søt og sprø med nøtter og masse deilig frukt slik at du får kompansert for den salta laksen og røyka laksen.

Tips :

  • Grill gjerne fisken dagen før og romtemperer den ved servering
  • En lett vinagrette hadde passet bra hvis du ikke liker aioli.
  • Ta av risten fra grillen når du pensler med olje

 

 

Desserter:
Panna Cotta

4½  gelatinplater
2  vaniljestenger
7½ dl TINE Kremfløte
2½ dl sukker
2 dl jordbær couli.

Slik gjør du

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Skyll godt, og klem ut vannet.
  • Snitt vaniljestengene på midten og skrap ut frøene.
  • Kok forsiktig opp fløten sammen med sukker, vaniljestengene og vaniljefrøene. Ta ut vaniljestengene og rør inn gelatinen.
  • Hell blandingen i små glass. Avkjøl i minst fire timer før servering.
  • Bruk frossen jordbær pure og smak til med sukker, evnt. Litt sitron.
  • Eller man kan bruke frossene jordbær som man kjører i en blender med litt varm sukkerlake.
  • Hell dette over pannacottaen før man serverer.

Sommerens bær med vaniljesaus.

Her kan man bruke alt av bær. Men jordbær, blåbær og bringebær passer ypperlig sammen. Rense jordbærene og del dem i 2. bland disse forsiktig med blåbærene og bringebærene.
Server med vaniljesaus til.

Frisk Fruktsalat med sorbet.

  • Vannmelon
  • Druer
  • Epler
  • Ananas
  • Kiwi

Kutt frukten i små biter, server med en kule sorbet.

Creme brule

INGREDIENSER
1 stk vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl melk
75 g sukker
4 stk eggeplomme
75 g brunt sukker til glasur på toppen

Slik gjør du:

  • Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.
  • Avkjøl melkeblandingen.
  • Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
  • Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca. 1/3 av formene.
  • Stek i ovn på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.