Vis meny
Populærvitenskapelig seminar i Q42

Populærvitenskapelig seminar i Q42

Darwinismen er nå på retur, og hvordan skal vi da forstå skaperverket? Steinar Thorvaldsen og Peter Øhrstrøm m.fl. fra BioCosmos gjester denne spennende seminardagen.

  |   Av: Eirik Urdal  |   17.01.2020  |   Menighet

Darwinismen er nå på retur, og hvordan skal vi da forstå skaperverket? Denne lørdagen får vi besøk av to professorer og en PhD-forsker. Seminaret inviterer til en spennende reise med siste nytt fra naturvitenskapene. Dette er oppdagelser som i liten grad har nådd ut til skole og samfunn. Velkommen til en oppdatering på et viktig tema som du sent vil glemme!

STEINAR THORVALDSEN er professor ved UiT og styreleder i bioCosmos. Han har lang erfaring med popularisering av naturvitenskap, både via TV og seminarer. Deltok aktivt i mediedebatten høsten 2019, etter lanseringen av bioCosmos. Er også med i styret for Vitenskapsakademiet i Tromsø.

PETER ØHRSTRØM er professor ved Aalborg universitet, der han har forsket og undervist i mange år. Sammen med 12 kolleger ved universitetet, har han nylig utgitt en bok om «Tro og videnskab». Peter er leder for Origo i Danmark, og tilknyttet Kaj Munk Forskningscentret. Han er hedret av Dronningen med Dannebrogsordenen for sin forskning og samfunnsinnsats.

Program

11:00-11:30: Innledning v/Steinar Thorvaldsen.

11:30-12:45: Guds signatur i skaperverket – innovasjon uten grenser. Historien om verdens mest spektakulære innovasjonsprosjekt.

12:45-13:30: Pause. Salg av bøker og lunsj.

13:30-14:30: Dawkins' feilslåtte argumentasjon for darwinismen, v/Peter Øhrstrøm.

14:30-15:00: Intelligent design og bioCosmos i myter, medier og skoler, v/Steinar Thorvaldsen.