Vis meny
Statusrapport Peru

Statusrapport Peru

Vi har fått en statusrapport fra misjonær Liv Haug i Peru om nye Trivselssenteret som er under oppføring i San Ramon. Les brevet hennes her!

  |   Av: Administrator  |   30.09.2016  |   Misjon

«Den som hjelper den fattige, låner til Herren som vil lønne ham for det han har gjort » Ordsp. 19:17.

La Merced, 11. september 2016
Rapport Trivselssenteret – San Ramon

Kjære venner

Tusen takk for gavene til Trivselssenteret

Murmesteren har arbeidet med  å støpe fortauer innvendig i hovedinngangen og også fortsatt med å koble rør i kloakkanlegget innenfor tomten.

Her ser vi inngangen til Trivselssenteret mot hovedgaten Bolognesi

Arbeidet med å sveise inngangsporter til gatene fortsetter, og noen av disse er kommet på plass, så i løpet av en ukes tid regner jeg med at  alle portene er på plass og malte, så da har vi sikret den delen av tomten som vi har papirer på fra kommunen. Utvidelsen av tomten har ennå ikke blitt behandlet i kommunestyret, så det går ikke fort med slike ting her i Peru, men jeg håper ennå på at det skal skje noe før jeg reiser til Norge i begynnelsen av november, så vi kan sikre hele tomten med gjerde  og stoppe arbeidet mens vi kommer ajour med gjelden vi har til byggmesteren for pussearbeider. Gavene som kommer inn hver mnd., går til å kjøpe sement og andre byggematerialer. Han vi gjerne gjøre ferdig støpe-arbeidet i 2 og 3 etasje for å kunne ta ned sin arbeids-winch til byggematerialer.

Portene til  de to butikklokalene i bakeriet som kvinnene skal kunne bruke for å selge ting de produserer mens de får behandlin på Trivselssenteret.


Trivselssenteret sett fra hjørnet av Bolognesi-gaten og Pachacutec.

Det er dette hjørnet vi venter at vi skal få papirer på i kommunen for å kunne støpe opp gjerde for å sikre hele tomten

Vi hadde et hyggelig besøk av John og Gro Agersten som har vært misjonærer i Peru i mange år og kom til Peru for første gang for 50 år siden. Jeg avløste dem på Tigre Playa mitt første år i Peru i 1971.Murmesteren holder nå på å støpe undergolv i 3 og 2 etasje, og når det erbeidet er ferdig, så er  alt murerarbeid ferdig til å legge fliser og malingarbeid og til dører og vinduer. Jeg håper det kommer gaver som kan dekke kostnadene av materialene vi trenger for å få golvene ferdig før jeg reiser til Norge. Vi er på etterskudd av betalinger med ca US$40000 i arbeidskontrakter, men alle byggematerialene er betalt. Herren er trofast og HAN har vært trofast til nå.

  Det er til sammen behov for  232 vinduer og dører, og vi ønsker å bruke mest mulig i aluminio som er det billigste her i Peru og har også minst mulig vedlikehold. Prisen vi har fått   for 232 dører og vinduer og gelender  som vi trenger, er på ca US$ 65000.  Prisen på  fliser, fliselim og arbeid vil også koste ca 60 000 US$, så vi har et stykke igjen med finansieringen, på tross av gavene som kommer hver mnd. Vi bygger jo til sammen 2250 m2 pluss alle fortauer, o.s.v. og prisen pr m2 ferdig vil ligge på under 3000 kr. pr. m2 og det er ca 50% av av prisen arkitekten hadde beregnet

Jeg er så takknemlig for alle som er med å støtte dette prosjektet til nå, og det er fantastisk at vi har kommet så langt, så jeg håper at du fortsatt vil være med å gi og be for dette prosjektet, til det blir ferdig, for behover for å hjelpe de eldre hjemløse og kvinner og barn som er utsatt for vold, desverre bare øker i Peru. Hver dag kommer det mennesker og spør om vi skriver inn eldre og kvinner som trenger hjelp.
Vi trenger ennå 200 medhjelpere som vil gi 250 kr. pr. mnd i 2 år, og en del enkeltgaver, for a nå målet, og derfor er jeg kjempeglad at du vil være med  og også hjelpe til å hjelpe til å få tak i medhjelpere til dette prosjektet. 

Filadelfia, Marvikveien 140, 4632 Kristiansand, støtter dette prosjektet og gaven kan settes inn på Filadelfia konto i Spareskillingsbanken, nr. 3060.19.42298, merket San Ramon- Peru. 100% av gaven du gir, går til prosjektet. Om du ønsker å gi pr. mnd kan du få tilsendt en giro-avtale blankett fra Filadelfia, Kristiansand, og om du oppgir ditt personnummer kan du også få en bekreftelse på skattefradrag, eller bruke kontoen min til misjon, Spareskillingsbanken: 3060 31 58292

Søsterhilsen
Liv sign.