Vis meny
Hilsen fra Peru

Hilsen fra Peru

Misjonær Liv Haug er tilbake i Peru etter en liten tur til Norge. Les hennes brev her!

  |   Av: Liv Haug  |   15.02.2017  |   Misjon

«Så skal min Gud, som er så rik på herlighet i Kristus Jesus, gi dere alt
det dere trenger»

Fil. 4:19

Så er jeg i La Merced i gjen, etter ett flott opphold i Norge, med mange uforglemmelige opplevelser, på tross av vinter og kulde. Det ble jo en stor opplevelse å få være med på åpningen og innvielsen av Filadelfia, Kristiansand og Q42. Jeg har jo vært så heldig at menigheten har gitt meg en leilighet i Q42, som jeg kan bruke når jeg er i Norge og når jeg en gang flytter til Norge igjen, og det er jeg kjempeglad og takknemlig for, så tusen takk til lederskapet og alle i menigheten som har støttet at jeg skulle få en leilighet. Alle møtene, konsertene, Trivselssenteret, seniortreff, besøk i Sandefjord, Hokksund, Skiptvet, Halden som møte med familie, fettere, kusiner og venner har vært kjempehyggelig. Gladys har også hatt stor glede av turen, og hun har vært til glede, oppmuntring og hjelp for mange venner i Norge.

Vi fikk også den store gleden å få være med å be for min nevø Jan Frode Bergstrøm, på sykehuset, så han bekjente sin tro på Jesus. Han gikk hjem til Jesus bare noen uker etterpå etter mange år med sykdom og lidelser, og Trivselsenteret i San Ramon fikk en stor gave ved graven i stedenfor blomster, tusen takk til alle som var med og ga til dette. I januar var Gladys og jeg også med på 70 års dagen til Irene Stenberg, og gavene til henne, gikk også til Trivselssenteret i San Ramon, og det ble også en stor gave, så tusen takk til alle som var med der også. Gud er god og han er med i gode dager som i vonde dager. Vivi, min søster, har vært til kjempestor hjelp både med innflytting i leiligheten som med kjøring til alle stedene vi har besøkt under tiden i Norge, så hun fortjener en stor takk.

Flyreisen til Peru gikk greit, uten problemer, men kjøreturen tilbake fra Lima til La Merced som jeg normalt gjør på ca 7 timer ble lang, for vi brukte 17-18 timer på grunn av ras og lange bilkøer i over 13 mil, fra Lima opp til toppen av Andesfjellene, Ticklio på 4818 meter som vi passerer. Resten av veien gikk bra, og vi spiste frokost kl. 9 på kvelden i La Oroya og var i La Merced kl 12 på natta. Jeg var jo veldig spent på hvordan det ville gå med besøket fra Norge, med Pastor Wiggo, Mattias og Marie og fra USA Astri og Torrey Mosvold, som skulle komme bare noen dager etterpå, men heldigvis gikk deres tur over fjellet greit, så det var bra. Vi er jo midt i regntiden i Peru og med store klimaforandringer her også, så vi må ta hver dag som den kommer. Det var et veldig hyggelig besøk vi hadde og de var med å talte på møtene i La Merced og Perene, og vi var i San Ramon på Trivselssenteret og rundt på forskjellige steder, hadde samtaler med folk, besøkte fengslet, utposter, og landsbyer i området, så dagene fløy av sted. Det har vært stadige ras på hovedveien til Lima, så veien har vært stengt flere ganger den siste dagene, så Astri og Torrey Mosvold måtte til slutt ta fly fra fjelletbyen Jauja, for å sikre og komme med flyet tilbake fra Lima til USA, og Pastor Wiggo, Mattias og Marie, reiste til Lima med nattbuss for å reise til Cusco før de flyr tilbake til Norge.

Misjonær Anne Marte Aasebø, avsluttet sin periode i Perene i desember, og hun har reist til Norge igjen. Gjennom Pastor Lars Gustav Ingelsrud fra Teresina, Brasil, har det kommet en misjonær, Herminia, som hjelper til i menigheten Perene sammen med de lokale lederne som Blanca, Danis og andre frivillige. I Yurinaki hadde vi et fint pastorpar Debbie og Carlos Galvez som har gjort et flott arbeid der i 2 år, både i menigheten og bespisningensprogrammet vi har der for vel 100 barn. I januar fikk Pastor Carlos tilbud om en fri studieplass i Costa Rica for å avslutte sine 4 årige teologistudier med en tittel, så han tok i mot dette og reiste i januar, og hans kone og barn, flytter i disse dager til Lima, for å studere ved et universitet i Lima. Nå skal Pilar og Danis Cueto ta ansvaret i Yurinaki, og de har hjulpet til i mange år i menigheten i Perene, så de blir nok savnet der, men vi håper at det er flere som vil hjelpe til med de forskjellige arbeidsgrenene i menigheten i Perene.

Arbeidet i fengslet har gått bra mens vi har vært i Norge, og i mars skal det være dåp både i en av mannsavdelingen og i kvinneavdelingen. Martin, som var pastor i fengslet, har nå fått frihet tilbake, og han vil gjerne arbeide i Guds rike, så han hjelper i lovsangsgruppen i Perene for han spiller flere instrumenter, og nå han skal også begynne å hjelpe oss på utposten, La Esperanza, så det skal bli spennende å følge ham framover i hans utvikling.

I januar har de også hatt Bibelskole i Perene, 25 ungdommer har deltatt og de var veldig fornøyde med felleskapet og undervisningen. Broder Danis hadde ansvaret for opplegget dette året også. Helmi Lundin, dansk misjonær, sammen med sin mann oganiserte en samling for ledere og deres familie den første uken i januar, på et hotell i San Ramon, og over 100 av ledere i våre menigheter i Perene og La Merced, og også fra byer som Huancayo, Chosica, Lima og andre var med på disse samlingene, og de var veldig fornøyde med, undervisningen, lovsangen og bønn. Mange av vennene fra vårt område hadde aldri bodd på et hotell før.

I menigheten i La Merced, har også arbeidet gått helt greit mens vi var i Norge, og flere har blitt frelst under den tiden. 5-6 familier har også reist fra oss på grunn av arbeid, så det er et savn, men flere nye har kommet til, og vi tror at arbeidet fortsatt skal vokse, og vennene er flinke til å møte opp på møtene, selvom det er sommerferien i skolene her i Peru. Vi skal kjøpe inn en del skrivebøker for å hjelpe ca 200 barn som trenger hjelp for å starte opp skolen i mars mnd. Det er en stor økonomisk belastning for foreldrene selvom de ikke betaler for å gå i skolen, for de må kjøpe, skrivebøker, uniform, sko, ransel, fargeblyanter, o.s.v., så hvert barn koster fra 1500 til 2000 kr, og de fleste har jo flere barn og minstelønna ligger jo på 2000 kr, så mars og april, er en tøff mnd for mange familier, økonomisk. Nå har den aktuelle høvdingen i CCNN Pampa Michi også blitt en kristen sammen med sin
familie, og de skal døpes neste gang vi har dåp i La Merced.

Trivselssenteret i San Ramon har også avansert, mens jeg var i Norge, med grunning av vegger og maling av tak i 1-2 etasje, så nå er det ferdig til å begynne legging av fliser på bad og toaletter, denne mnd. Jeg er kjempetakknemlig for alle gavene som har kommet fra forskjellig personer, familie, venner og menigheter som gjør det mulig å kjøpe fliser i hvertfall til 1.2 etasje, og så håper jeg at gavene fortsetter,så vi kan underskrive en kontrakt på vinduer og dører i første og andre etasje i mars, og vi trenger ca 35 000 US$ for å underskrive den kontrakten, og i august håper jeg at vi kan underskrive kontrakt for resten av vinduer, dører og gelender i bakeriet og III etasje.

Tusen takk for all støtte og forbønn, Guds rike velsignelse tilbake.
Liv sign
 

Les nyhetsbrevet her!