Vis meny
Ny Oasen Skole i Vågsbygd!

Ny Oasen Skole i Vågsbygd!

Misjonssambandet har overført et planlagt friskoleprosjekt i Vågsbygd til eierne bak Oasen-skolene. En drøm gjennom flere år om en skole i den delen av kommunen har nå blitt en virkelighet for Oasen Bibelsenter, Hånes Frikirke og Filadelfia.

  |   Av: Lasse Rosten  |   12.02.2016  |   Oasen skole

Styret i Oasen skole Holding AS, som er eierselskapet til de tre Oasen-skolene, har nylig vedtatt å overta selskapet Kristiansand Friskole as, en planlagt friskole i Vågsbygd i Kristiansand kommune. Det er Norsk Luthersk Misjonssamband som i 2014 fikk godkjenning til å starte ungdomsskole i Vågsbygd for inntil 180 elever. Misjonssambandet har etter dette endret sine planer noe, slik at oppstart av skolen ikke var like aktuelt. I den senere tid har organisasjonen hatt drøftinger med eierne bak Oasen-skolene, og disse samtalene har munnet ut i salg av den planlagte skolen. Samtidig er det søkt Utdanningsdirektoratet om utvidelse av godkjenningen til 280 elever slik at den skal omfatte både barneskole og ungdomsskole. Oppstart for ungdomsskoledelen høsten 2016 kan være mulig, men det er noe mer sannsynlig at man vil vente til høsten 2017 med oppstarten.

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) er en seriøs og meget kompetent skoleaktør i Norge. De eier og driver både grunnskoler, videregående skoler, høyskoler, folkehøgskoler og bibelskoler, og har til sammen mer enn 7000 elever og 1100 ansatte ved disse institusjonene. Filadelfia og de andre eierne bak Oasen skolene takker for den tilliten NLM har vist oss og er glad for å nå kunne etablere en skole i Vågsbygd, noe som har vært en drøm i flere år. Selv om vi nå formelt overtar skolen ønsker vi et godt samarbeid med NLM videre, da de har stor kompetanse på skoledrift. De har uten tvil mye bra å tilføre og vi har fortsatt mye å lære, så vi er glad for kontakten.

Bak Oasen-skolene står tre menigheter: Oasen Bibelsenter i Søgne (70%), Filadelfia i Kristiansand (20%) og Hånes Frikirke (10%). Gjennom denne overtagelsen starter vi vår fjerde friskole. Oasen skole Birkelid ble startet i 2002, og i august 2015 startet vi to nye, henholdsvis på Strømme i Kristiansand og i Mandal. De tre eksisterende skolene har tilsammen nesten 290 elever og 75 ansatte.