Vis meny

På byggeplassen

Fredag 18. september 2015 tok Margrethe S. Tveit med seg kameramann Franz Aaneland og tok intervjuer og opptak av hvor langt byggeprosessen er kommet. Wiggo Skagestad gir en liten omvisning i bygget.

  |   Av: Terje S. Tveit  |   24.09.2015  |   Q42

Det har vært en god start på høsten, produksjonen har vært god. Vi er godt igang med bygget og underetasjen med parkering er så godt som ferdig, forteller Arne Bjørnseth Nilsen som er prosjektleder i BRG.
Råbygget opp til 5 etasje er ferdig. Det vil si at vi har lagt på bærekonstruksjonene av taket over salen. Nå kan man gå inn i alle leilighetene til og med 5 etasje i denne delen av bygget. Litt av tømrerarbeidet rundt i etasjene er begynt. Vi har en veldig stram fremdriftsplan frem til jul og målet vårt er at hele råbygget er oppe til jul og at bygget er tett, at ytterveggene er satt opp. Vinduene settes opp i oktober/november og da begynner vi å se utrykket av bygget mye bedre.
Går man ut i Dronningensgate nå så ser vi at bygget henger ut over gaten, det går veldig fort nå.
Hjørnet Dronningensgate og Elvegata har vi nå planlagt en måneds tid med våre folk og det skal heises opp den 30 september til 1.oktober den natten. Da stenger vi Dronningensgate 1 døgn og vi monterer den delen av hjørnet på bygget. Det er stor jobb som tar ca. 24 timer.
Nå er vi ca. 75 mann inne her daglig men det antallet vil øke etterhvert som prosjektet stiger frem. Vi har nå nesten inne nye arbeidere hver dag.
Slik planene er nå så er vi i rute. Vi hadde en tøff start på råbygget her i sommer men det har vi tatt inn igjen nå. De planer vi har skal vi følge.
Gulvet til den delen av bygget hvor Trivselssenteret skal være er ferdig i 3 etasjene. Dekkene er på plass. Trappetårnet ved siden av Trivselsenteret er støpt ferdig opp til 5 etasje. Der kommer det til å gå raskt fremover fra neste uke av. Dette er den siste delen av bygget som vi skal løfte i full høyde.

Det er et spennende og utfordrede bygg å sette opp. Bærekonstruksjonene av bygget er veldig spesielt. Det ser du på alle bilder og prospekt av bygget. Det henger ut og krager ut i flere retninger ikke bare det ene hjørnet som henger ut i tomme luften. Vi har et litt mindre hjørne oppe i Tollbodgata/Elvegt som krager ut og hele fasaden langs Dronningsgate samt Elvegaten så henger bygget på utsiden mens bærekonstruksjonen er på innsiden. Det er en avansert måte å bygge på.