Vis meny
«Kom godt hjem!»

«Kom godt hjem!»

Danmark. Et land fullt av muligheter, opplevelser og eventyr som strekker seg 170,86m over havet. Danmark, landet det skal være deilig å være i som norsk.

  |   Av: Karine Bragvin Skagestad  |   04.01.2016  |   Ungdom

Plutselig begynte dette å høres ut som en reklame ved grenseovergangen fra Norge til Danmark. Grenseovergangen som nå krever at vi alle må vise pass eller legitimasjon om vi vil tilbake til det blide sørland etter en snarvisitt hos våre sydlige venner. Danmark har altså blitt Filadelfia Kristiansand sitt nye reisemål. Nærmere bestemt Hjørring. Med god hjelp av Helge Flatøy har vi blitt koblet til en menighet der; Prosjekt: KIRKE. Etter 6 år som menighet ønsker de nå å starte et ungdomsarbeid for å nå bedre ut til den yngre generasjonen i byen sin om de gode nyhetene om Jesus. Ved hjelp av sine to nyansatte ungdomsledere fra Tyskland, deres trofaste ungdomsarbeidere fra menigheten samt team fra Filadelfia Kristiansand Ungdom skal dette nå bli en realitet.

Julie Grimestad (20 år), Mette Fladstad Tønnessen (18 år) og Sølve Depui Aksnes (18 år) vil månedlig reise ned sammen med andre fra menigheten vår for å være en ressurs og til hjelp for våre danske venner. Å være en del av oppstarten til et ungdomsarbeid er noe nytt for dem, og etter første turen den siste helgen i november sitter de igjen med nye tanker om dette og gleder seg allerede til fortsettelsen. Første tur inneholdt mye planlegging og forberedelser samt å treffe pastorene og lederne i menigheten. Trioen uttrykker at de nå gleder seg veldig til å treffe enda flere av ungdommene i Hjørring og til å se at de får en iver etter å bli kjent med Jesus. På en heller stormfull reise med båten hjem til Kristiansand uttrykker Mette at «jeg gleder meg til å oppleve i større grad at Gud kan virke gjennom oss, selv midt i vår egen vandring med Ham.» De andre sier seg enige, og Julie legger til at det skal bli godt å få bekreftet at selv om man føler seg liten i et stort oppdrag, så er det tanker de ikke trenger å tenke om seg selv. «Det skal bli gøy å få testet frimodigheten min enda mer og bli utfordret på nye måter både gjennom synlige tjenester, men også praktiske og organisatoriske oppgaver i menigheten», forteller Sølve.

Etter ett par dager med ujevn søvnrytme sitter alle fem igjen med gode opplevelser og stor forventning til hva som vil skje fremover, både i Danmark men også hjemme i vår egen by. Helge deler noe av sin visdom i slutten av samtalen; «dette er en del av det vi er kalt til som etterfølgere av Jesus. Om ingen går, er det ingen som får høre.» Han legger til at effekten av dette vil være god både ute og hjemme. «Vi er kalt til å gå ut, og det er et lydighetsspørsmål overfor Gud om vi er villige til å gå på befalingen. Gjør vi det, vil det etterfølges av velsignelser – mye vi enda ikke har sett, men også ved styrke og kraft til å fortsette».

Da vi reiste fra Danmark ble det sagt til oss «Kom godt hjem». I denne sammenheng ble det referert til stormen på sjøen, men det er jo allikevel det livet handler om og som vi ønsker med dette misjonsprosjektet at flere dansker skal få oppleve; Løpe med tålmodighet det livsløpet vi har foran oss med blikket festet på Jesus, som det står i Hebreerbrevet kap. 12. Nettopp slik at vi ikke bare en dag kommer hjem til Gud, men også opplever livets vandring her på jorden som god. Med dette vil jeg oppmuntre deg som leser dette til å be for Prosjekt: KIRKE og de som jevnlig skal reise ned dit. Selv om vi aldri må la det faktum at noen andre går ut bli en hvilepute slik at vi ikke gjør det selv, så husk på at vi gjør dette sammen som menighet. Takk for dine bønner og vær velsignet!