Vis meny
Mannen i Hvitt

Mannen i Hvitt

Julemusikalen Mannen i Hvitt settes opp i Q42 for andre år på rad. En litt annerledes juleforestilling som Elfi Fjellvang og datteren Sofie er sammen om.

  |   Av: Eirik Urdal  |   27.11.2020  |   #4 Des 2020

Elfi har skrevet den, Sofie har komponert og skrevet sanger. Sofie forteller at hun synes det er fint at de kan jobbe sammen, og legger ikke skjul på at det er mamma som er inspirasjonskilden når det gjelder musikaler. 

Elfi står for det kreative og visjonære. Hun forteller at hun er litt ustrukturert, og er glad for at Sofie er med, for hun holder i øvelsene og har kontroll på alle detaljer. De er et godt team!

Tradisjon

Mor og datter er enige om at det hører med til jula å ha julemusikal. Dette har de holdt på med i mange år, første gang i 2006. Bare 7 år gammel var Sofie med, og fra 12-års alder begynte hun å skrive sangerne som blir brukt. Forgjengeren til «Mannen i hvitt», het «Sannheten om Julen». Den ble satt opp flere ganger. Men i 2017 kjente hun Gud tale om å skrive nye sanger. Sofie var syk og satt på rommet sitt og skrev. Det førte til at det ble en helt ny julemusikal med utgangspunkt i den de allerede hadde hatt. Alle sangene er selvskrevne bortsett fra en som er i en dansescene. I desember kommer det også ut et album med alle sangene.

«Historien i musikalen er trist, den viser en familie der mor dør. Men samtidig viser den at mor møter Jesus på den andre siden, og det skal alle de andre også.

Vi gikk mange runder før vi var sikre på at det måtte bli sånn», forteller de. Og de var nok litt engstelige for hvordan dette skulle bli mottatt, men etter mange overveielser landet de på at det var rett. Spenningen var stor da framførte musikalen første gang, og den ble godt mottatt.

Levende formidling

«Musikalsjangeren snakker til følelsene på en helt spesiell måte. Du får så mange inntrykk på en gang: dans, skuespill og musikk. Det kommuniserer med hjertet. Jesus blir levende fordi han blir formidlet på en så sterk måte som berører sansene våre. Ønsket vårt er at folk skal sitte igjen med en opplevelse av at 'Er det sånn det er å tro på Jesus'.

Dette handler om noe Jesus har lagt i hjertet. Om det å formidle Guds kjærlighet. Vi har utrolig lyst at mennesker skal se Jesus gjennom disse forestillingene. Det får vi også mye tilbakemeldinger på at skjer. 

Musikalen viser mange møter med Mannen i hvitt. Vi skjønner mot slutten at livet ikke over selv om livet her tar slutt.»

Mange i sving

I menigheten vår har vi mange flinke folk som bidrar. Mer enn 60 mennesker er med, alle jobber frivillig og det er et stort apparat som er i gang.

Fredrik Reme har laget kulissene, og med skjermen og fasilitetene i Q42 er det blitt veldig bra. Øyvind Angelsen har arrangert musikken.

I år skal Elfi selv være på scenen og spille bestemor, hun ler og forteller at det er vanskelig å huske replikkene selv om det er hun som har skrevet stykket.

«Når Gud har kunnet bruke meg, så handler det om å tørre å gå på det Gud vil. Dette er langt utenfor min komfortsone», sier Elfi. «Men jeg vil gjøre det Han ber meg om, det er viktig å tørre å gå på det Gud taler om.»

Har sin pris

Samtidig legger de ikke skjul på at en kan bli sliten og at det krever mye å holde på med dette, og at det koster litt. Men det handler om noe Jesus har lagt i hjertet. Om det å formidle Guds kjærlighet.

«Jeg har utrolig lyst at mennesker skal se Jesus gjennom dette,» avslutter hun.

Ny musikal

En ny musikal er under planlegging. Den handler om ei Syrisk jente som heter Dia, det er også navnet på musikalen. Hun må flykte fra landet sitt. Vi følger Dia fra Syria til noe helt ukjent.

«Her kommer pappa (Frank Roar Fjellvang red.anm.) sine sanger med», smiler Sofie, så da blir en større del av familien Fjellvang med på musikalen. Det er bare å glede seg allerede!