Vis meny
- Vi elsker søndager

- Vi elsker søndager

I løpet av høsten har Restaurant Q42 tredoblet antall gjester under søndagsbuffeten. Kjøkkenteamet gleder seg til å ta imot enda flere.

  |   Av: Morten Marius Larsen  |   03.12.2017  |   #4 Des 2017

På storkjøkkenet i Q42 blir lange remser med julepølser skåret i biter og satt i ovnen. Det er tirsdag formiddag, men allerede nå er kjøkkenteamet godt i gang med forberedelser til helgen.
- Vi venter minst 1000 personer til julebuffet i helgen, forteller kjøkkensjef Izzi.

Julesesongen varer seks uker. I denne perioden regner de med å servere tre tonn pinnekjøtt og ribbe.
- Det blir mye fett og svor, sier daglig leder Martin Graham.

Han forteller om stor pågang i restauranten. Tidligere i høst var det 200 besøkende hver søndag. Nå er det mellom 500 og 600 gjester på søndagsbuffet.
- Vi har blitt blant de største buffetrestaurantene i byen. Det skyldes god kvalitet til en god pris og et familievennlig lokale med stort lekerom, sier Martin.

Totalt er det 23 personer ansatt i restauranten, inkludert tilkallingsvikarer. De er fra åtte ulike nasjoner. Blant disse er kokkene Elis Gudvardsson og Leiknir Kvien Kolbeins, som begge er fra Island.
- Det er bedre arbeidstider her enn på Island, og det er lettere å kombinere arbeidet med familieliv, sier Elis.
- Og det er varmere her, skyter Leiknir inn.

De forteller om et godt arbeidsmiljø med mye humor på kjøkkenet.
- Det eneste problemet er Islands fotballandslag. De er mye bedre enn Norge, sier Martin og ler.

Kjøkkensjefen Izzi mener derimot at fotballen fra Island er til stor inspirasjon på kjøkkenet.
- Jeg liker fotballen deres. De spiller som lag, ikke bare som individer. Det er sånn vi har det her i restauranten også. Det er en utrolig bra gjeng. Alle er hjelpsomme og jordnære, og kokkene er utrolig dyktige, sier han.

Kjøkkenteamet skryter av de møtebesøkende hos Filadelfia, som er med på å fylle restauranten hver søndag.
- Vi setter stor pris på dem, sier Elis.
- Det er få vanskelige kunder her. Det er en spesielt god gruppe som alltid er takknemlige for maten, sier Izzi.

Nå håper de enda flere vil benytte søndagsbuffeten.
- Det er alltid gøy å jobbe når restauranten er full. Vi elsker søndagene, og håper enda flere vil komme, sier Izzi.