Vis meny
Drakamp eller samarbeid

Drakamp eller samarbeid

På den ene siden står menigheten med sine medarbeidere. Motsatt står representanter fra ikke mindre en 23 aksjeselskap som Filadelfia har, om vi regner med de vi også er deleiere i. Alle kjemper og brenner for sitt område. Mye skjer! Det er «kamp» om rommene i Q42. Hvem vinner drakampen? Vil tauet ryke? Hvem styrer skuta?

  |   Av: Thor-Harald Evenstad  |   04.12.2017  |   #4 Des 2017

Jeg fikk nylig et spørsmål fra en noen studenter som var på omvisning i bygget:
- Er ikke det dere holder på med litt å blande menighet og bedrift? Er det bra?

Det er ikke til å legge skjul på at vi befinner oss i en temmelig annen hverdag enn for bare noen år tilbake. I Q42 skjer det litt av hvert... Noe av det vi som menighet har opplevd at Gud har utfordret oss på, er å ta et positivt samfunnsansvar i byen vår. Dette har medført at det har blitt startet flere ting som kanskje ikke alltid forbindes med tradisjonell menighetsdrift. At noe av dette blir kalt avdelinger i menigheten, mens andre ting skilles ut i egne aksjeselskap, er først og fremst av praktiske og lovmessige årsaker. Menighetens avdelinger og alle våre aksjeselskaper er ikke motstridende, men kompletterende. Vi utfører hver vår del av helheten.

Jeg kan huske tilbake til et arbeidsmøte i Marvika, der de som deltok fikk i oppgave å si hva de ønsket for fremtiden, som vi skulle ta med inn i nytt bygg. Noe av det som gikk igjen var et ønske om at det i Q42 skulle yre av liv til alle døgnets tider, og av alle mulige slags mennesker, med ulike bakgrunner og fra alle samfunnslag.

Dette ser vi i dag. Ukentlig og daglig fylles bygget med mennesker. Vi er i ferd med å se oppfyllelsen av det vi bare for kort tid siden drømte om. At besøkende og gjester får gode opplevelser og inntrykk, avhenger enkelt og greit av hvilken atmosfære vi skaper. Vi kan gjøre hverandre gode. Vi fikk som menighet en tiltale fra Gud på at vi skulle bygge et Jesussenter.

Bygget har vi, og atmosfæren og stemningen kan vi alle sammen være med å påvirke, gjennom bønn og hvordan vi møter mennesker.

Mye aktivitet byr på mange utfordringer. Flerbruk har vært et ord som mange har måtte lære seg meningen og konsekvensene av. Mer ryddighet og mer struktur rundt våre aktiviteter, mer koordinering og ansvarliggjøring... Vi blir forhåpentligvis bedre og bedre.

Gud styrer skuta, og vi kan alle være med å bidra med hver vår del. For en glede det er å kunne jobbe sammen med så mange flotte og dedikerte frivillige og ansatte!