Vis meny
Når man trenger noen å snakke med...

Når man trenger noen å snakke med...

For noen år siden startet vi opp med en tjeneste i menigheten som gjør det mulig å få noen å snakke med når livet av forskjellige grunner blir vanskelig. Vi er en stor menighet med mange fantastiske ressurser. Mennesker som har opplevd at det finnes håp i tunge tider, og et lys som viser veien gjennom mørke. Mennesker med et stort hjerte og ønske om at andre som har det vanskelig skal få omsorg og hjelp. Dette gjør at vi som bønn- og veiledningssenter kan ha et stort engasjement inn i mange ulike utfordringer.

  |   Av: Monica Valvik Sannarnes  |   01.12.2017  |   #4 Des 2017

Vårt ønske er at det skal være lett å ta kontakt med oss både når det gjelder store og små ting. Vi ønsker å bidra så langt vi kan og har stor tro på at Gud ønsker at vi som menighet skal vise hverandre omsorg og bære hverandres byrder. Det vi har felles er en tro på Guds storhet og kraft inn i de vanskeligste ting. Ingenting er umulig for Gud (Luk. 1, 37).

Vi har personlige samtaler, men også samtaler for par og familier. Samtaler ved økonomiske utfordringer, teologiske spørsmål, sykdom, sorg, og livsvalg for å nevne noe.

Jan Frithjof Bay GundersenNå starter vi også opp med samtaler for mennesker som sitter i alle slags lederstillinger ute i samfunnet, og som synes det er krevende å gi seg tilkjenne. Vi har spurt Jan Frithjof Bay Gundersen som er engasjert i disse samtalene:

- Er det behov for å tilby samtale med mennesker i «høye stillinger»?

- Svaret på det er et absolutt JA! For egen del har jeg hatt lederstillinger i næringslivet i mange år, og vet hvor vanskelig og ensomt det kan være på toppen. Det kan være krevende å finne noen å dele vanskelige valg og livskriser med, når livet er på det mest krevende. Hvem kan man snakke med uten å  «miste ansikt» eller avsløre personlige ting som gjør det neste umulig pga. den offentlige stillingen man innehar?

- Jeg har spesielt kjent på historien om han som hadde 100 sauer i Matteus 18, 12. Han forlot de 99 og gikk opp i fjellene for å finne den ene som hadde gått seg bort.

- Du kan være like sønderknust om du har en høy stilling, som om du er en av de vi tradisjonelt tenker på som  «de utslåtte».

Les mer om tjenesten ved å trykke her eller ta kontakt med oss på telefon 982 68 475. Hjertelig velkommen!