Vis meny
Emma valgte Oasen skole

Emma valgte Oasen skole

Emma (13) overrasket hele familien da hun bestemte seg for å bytte til Oasen skole Strømme.

  |   Av: Morten Marius Larsen  |   21.06.2017  |   #2 Jun 2017

- Jeg ble invitert på en åpen dag på Oasen skole av noen venner som går der. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å begynne, men så virket det veldig gøy, forteller Emma.

Neste år skal Emma begynne i 8. klasse. Den nåværende skolen hennes har trinn fra 1. til 10. klasse, og Emma trives godt i klassen. Å bytte skole har aldri vært et samtaleemne.

- Da Emma sa at hun skulle på åpen dag på Oasen tenkte jeg hallo, du skal vel ikke bytte skole? Da hun kom hjem var det tydelig at hun hadde veldig lyst til å begynne, forteller pappa Tor Steinar Guttormsen.

- De var litt skeptiske, forteller Emma og ler.

Emma måtte liste opp alle fordelene med å begynne på Oasen skole.

- Det er en kristen skole. Alle som har barn der er veldig positive. Og jeg kjenner alle jentene som skal begynne i klassen, sier hun.

Emma er nemlig ikke alene om å begynne på Oasen skole Strømme. Fem andre venninner fra Filadelfia har fått den samme tanken og skal begynne i 8. klasse sammen med henne.

- Vi snakket om det oss imellom, at vi ville begynne der sammen, sier Emma.

Foreldrene Lillian og Tor Steinar forteller at de i utgangspunktet er veldig positive til Oasen skole, men at det virket unaturlig å bytte når Emma allerede trivdes i klassen. Oasen skole Strømme startet opp høsten 2015, og Emma sin klasse vil bli den første klassen på 8. trinn.

- Vi var nok ikke så vanskelige å overbevise. Vi vet at det er en bra skole med kristne verdier, og vi kjenner mange av lærerne der, sier Lillian.

- Det er veldig gøy at hun har bestemt seg for dette selv, sier Tor Steinar.

Nå ser Emma fram til skolestart etter sommeren.

- Jeg gleder meg til å gå i klasse med mange gode venninner, sier hun.