Vis meny
Fra Kongo til Filadelfia i Kristiansand

Fra Kongo til Filadelfia i Kristiansand

Shadrack er oppvokst i en kristen familie i Kongo, men det var etter at han ble sendt via FN til Uganda i 2009 at han som 16-åring tok valget om å følge Jesus og la seg døpe. I løpet av de fire årene han ble boende i Uganda hjalp han til som søndagsskolelærer og lovsanger i menigheten han deltok i, men i 2013 sto Norge for tur.

  |   Av: Keilin M. Sunnset Johannesen  |   14.10.2018  |   #3 Okt 2018

Navn: Shadrack Honda
Alder: 25 år
Fra: Kongo
Utdannelse: Utdanner seg som forskalingssnekker
Aktuell: Medarbeider i Filadelfia Media


- Det var vanskelig å være ny Norge, forteller Shadrack.

Uten noe kristent nettverk var det vanskelig å finne sin plass. Han fant etterhvert en menighet, men det var ikke helt fulltreffer. Etter nærmere ett år kom han i prat med en av ungdommene i hans daværende menigheten som gikk på Filadelfia bibelskole.
- Der vil du føle deg mer hjemme, hadde han fortalt.

Shadrack legger ikke skjul på at han er pinsevenn og at han fort fant seg til rette i Filadelfia.

Han har alltid hatt stor interesse for media, så når Morten Marius Larsen spurte om han ville være med å ta litt bilder for menigheten var han ikke vanskelig å be. I Afrika tok Shadrack både bilder, filmet bryllup, musikkvideoer og hjalp til med filming i menigheten, så det å bli spurt om noe som var på hjemmebane var helt topp.

Etter en liten stund kjente han at han var litt ferdig med å ta bilder, å var klar for noe nytt. Han ble tipset å spør medieavdelingen i menigheten om det var noe annet de trengte hjelp med. Slik endte han opp i menighetens kamerateam.

- Dette syns jeg er skikkelig kult, forteller han og ler. Jeg syns det er spennende å være med å filme og det gir god erfaring.

Han er med på mer eller mindre alt som er, å trives godt med filming av møter og konferanser.

- Det er utrolig kult at man får lov å bidra i menigheten om man ønsker det.

- Jeg går ikke i menigheten for å filme, men for å be.

Han mener at som kristen er det fint å være med å gjøre noe i menigheten. Det å tjene Gud.