Vis meny
Min tjeneste: Vertskap

Min tjeneste: Vertskap

På vei inn til gudstjeneste ønsker de deg velkommen, de sørger for at det ser fint ut og er ryddig, og de svarer på det du lurer på. De er møtevertene.

  |   Av: Jonas Stefan Ntibigarura  |   08.10.2019  |   #3 Sept 2019

Det er søndag. Klokken er 10:05 og Lillian Guttormsen er alt på plass i Q42. Hun er gruppeleder i vertskapstjenesten og står klar for å ta imot dagens møteverter. Lillian har full kontroll og er alt i gang med  forberedelsene i det resten av møtevertene ankommer. Etter å ha hilst på hverandre, noe møteverter forøvrig er veldig flinke til, samles de for å be for dagen og fordele dagens oppgaver. Det er fantastisk å se at de legger dagen i Guds hender før de setter i gang. Det viser et hjerte for å ta med Gud i det de gjør – også det praktiske.

Det er lett å tenke på møteverttjenesten som en rent praktisk tjeneste. Forberedelser, rydding, kollekt og å ta imot menneskene som kommer til gudstjeneste. Men etter å ha fulgt dem denne søndag formiddagen innser jeg at det ligger mye mer bak enn det øyet ser.

I tillegg til å tjene mennesker, menigheten og Gud på en praktisk måte, er en stor del av denne tjenesten også relasjonsbygging. Som møteverter er man de første til å møte menneskene som kommer til menigheten vår. Dette er spesielt viktig for dem som er her for første gang – man får muligheten til å se mennesker som vanligvis blir oversett i en stor forsamling. 

Et ord som sitter igjen i meg etter å ha vært med møtevertene er nettopp relasjonsbygging. Som møtevert bygger man broer mellom de som går fast i menigheten og de som kommer for første gang. Det er en viktig del av tjenesten som er lett å overse. Det å komme til en så stor menighet som Filadelfia kan for mange føles skremmende og overveldende. Som møtevert kan man være den trygge personen som mennesker trenger for å føle seg sett og elsket. 

Ved å være med i denne tjenesten får man ta større del i det menigheten er med på. Man er med på å bygge og forme menigheten. Dette gjør det til et godt sted å være for alle – til et sted som folk kan kalle et hjem. 

Har du et hjerte for å tjene mennesker på en relasjonell og praktisk måte, så er dette kanskje en plass