Vis meny
Takknemlig for livet

Takknemlig for livet

«For Ditt er Riket, og makten og æren i evighet. Amen.» Matteus 6:13. For mange er det kun en bønn vi ofte ber, men for Mosa Kamara er det dette som speiles i livet hans.

  |   Av: Gunnar Steinsland  |   08.10.2019  |   #3 Sept 2019

Mosa Kamara er 28 år gammel og går for øyeblikket i 2. klasse på Bibelskolen i Filadelfia Kristiansand. Mosa er aktuell på mange fronter. Et nytt album fra artistnavnet «Black Arrow» er ventet i september. I tillegg har det nylig vært interesse fra 1. divisjonslaget Jerv i fotball. Han er nemlig ansett som et stort fotballtalent.

Likevel er ikke alt rosenrødt. Manglende oppholdstillatelse, og en krevende økonomi er også den brutale realiteten. 

I møte med Mosa merker man at han har fått en fred i hjertet som han sjeldent klarer å holde for seg selv. I møte med komplimenter som «Bra spilt på fotball-banen i dag» eller «Bra musikk du har produsert» svarer han ofte «Det er ikke meg, det er Han som skal ha fortjenesten!» mens han peker mot himmelen.

Men slik har det ikke vært hele livet for Mosa. I 2002 kom han til Norge som kvoteflyktning fra krigsherjede Liberia. Alene i et fremmed land fant han seg til rette hos en fosterfamilie. Ungdomsårene var preget av mye uro og påvirkninger fra kriminelle miljøer. Innblandinger i narkohandler førte til fire soninger i fengsel. Dette satte en stopper blant annet for et prøvespill han hadde med den engelske fotballklubben Fulham og musikken han satset på fra slutten av tenårene. 

Vendepunktet

19. juni 2018 havnet Mosa i en alvorlig bilulykke. Han var passasjer i en bil som krasjet i 180 km/t under en intens flukt fra politiet. Likevel slapp han unna uten en eneste skramme.

«Det føltes som en ny sjanse fra Gud og han hørte min bønn fra hjertet.»

En måned soning sommeren 2018 ble brukt til å lese Bibelen og søke Gud. Han innså at noe måtte endres i livet. Det var en nød fra hjertet, og Gud møtte Mosa med en nåde som lyste over alt mørke fra fortiden.

Straks han ble en fri mann begynte han på Bibelskolen. Han tok imot Jesus 5. august samme sommer. Siden den dag har Mosa vært fylt av en enorm takknemlighet til Gud over livet og fred i hjertet. 

«Tidligere ønsket jeg bare å følge min egen vei, men Gud har alltid hatt andre planer for meg. Nå bruker jeg hver mulighet jeg har til å takke Gud for livet!»