Vis meny
Familiefar i Norge eller misjonær i Afrika? – Ja takk, begge deler

Familiefar i Norge eller misjonær i Afrika? – Ja takk, begge deler

Det er en vanlig søndag morgen, klokka 08:30. For en dag siden syklet Tarjei en av sine mange ukentlige treningsturer. Nå venter en god uke uten mosjon, men derimot mye aktiv misjon.

  |   Av: Gunnar Steinsland  |   04.12.2019  |   #4 Des 2019

Jeg blir møtt av en ungdommelig familiefar på Kjevik som skal på sin andre misjonstur til Afrika bare i høst. I løpet av livet har han reist utallige ganger sørover for å være med å holde kampanjer for lokale folkegrupper. 

For Tarjei startet det hele for om lag ti år siden. Etter en turbulent periode i troslivet, opplevde han et sterkt møte med Gud. Dette førte til nye prioriteringer i livet og en lengsel for å drive med misjon vokste frem. Høsten 2010 satte den ivrige, daværende 30-åringen, seg på flyet til Haiti og sin første kampanje. 

De neste tre årene tok Tarjei og kona Kristin, valget om å bo og jobbe på DTS-basen (disippeltreningsskole) på Hawaii sammen med barna sine. Selv om det også ble surfing, sol og bading, var kallet om å leve et liv for Jesus det viktigste. 

«Som en eventyrlysten sjel blir man aldri mett på eksotiske opplevelser, men det er kallet om at flest mulig skal høre om evangeliet etter Jesus som driver meg».

Tankene fra den første kampanjen i Haiti svevde fortsatt i hodet. En slik kampanje kunne han jo selv være med på å arrangere. Siden 2013 har Tarjei jevnlig reist til afrikanske land med Troens Bevis, hovedsakelig til Mali, Burkina Faso og Ghana.

I starten, da han etter hvert flyttet hjem fra Hawaii, ble jevnlige misjonsturer kombinert med å jobbe som maler hjemme. De siste årene har han i tillegg jobbet som daglig leder i DFEF UNG og jobbet i menighet.

«På turene er det ofte med unge mennesker som har lyst til å oppleve misjon. Dette ligger veldig på hjertet mitt; at unge mennesker skal få se og oppleve misjon.»

Livet han har valgt å leve har vært et offer, både for Tarjei og for familien. Særlig kona Kristin har måtte tåle mange uker alene med barna. Likevel innser han at han får leve et privilegert misjonærliv, sammenlignet med de første misjonærene som reiste ut på 1800-tallet med sin egen gravkiste som koffert. Avsluttningsvis forteller Tarjei at å kombinere misjonslivet og familielivet er noe han har blitt spesialist på.

«Når jeg er ute i misjonen så er jeg 100 % misjonær, og når jeg er hjemme med familien er jeg 100 % familiefar.»

FAKTA: Hva er en kampanje?

En kampanje er som en slags festival, der hovedfokuset er å fremlegge evangeliet om Jesus til ufrelste, samtidig oppleve at Jesus helbreder syke og setter mennesker fri. Jeg har fått lov til å være med på en kampanje i Burkina Faso, i regi av Troens Bevis, der Hans Martin Skagestad skal tale fire kvelder på rad.