Vis meny
Min tjeneste: Matutdeling

Min tjeneste: Matutdeling

Solveig er en av dem som trofast stiller opp i hjørnebygget på onsdager. Hun er frivillig med i Servicekontakten; et arbeid menigheten driver som utfører praktiske og sosiale tjenester.

  |   Av: Thea Steinsland  |   04.12.2019  |   #4 Des 2019

Klokka er 10 i hjørnebygget. Her foregår det matutdeling hver onsdag. Det er tid for litt kort informasjon, og en bønn for dagen. Bønnen som brenner i de frivillige er at menneskene som kommer inn dørene, skal få møte Jesu kjærlighet i alt det de gjør. De er vel vitende om at mennesker som bærer på mye og som har lite, straks står ved døren for å få litt varme, mat og felleskap. 

Etter å ha lagt dagen i Guds hender er det ingen tid å miste – noen starter med å smøre rundstykker, andre begynner å fordele matposer som skal gis ut. Noen steker lapper, andre koker kaffe, og noen tenner te-lysene. Det er mer enn nok å henge fingerene i. Bønnen de frivillige bærer på utspringer i bygget, og blir ikke hengende igjen som tomme ord uten innhold. 

En etter en kommer det mennesker inn døren, smiler, og forsyner seg med lapper og kaffe. De setter seg ved bordene og snakker med hverandre. Jeg står i hjørnet et lite sekund og blir litt overveldet. Jeg kan bare forestille meg livet til noen av dem som sitter her, og blir igjen minnet på at selv i vårt gode land, i vår by, er det mange skjebner og behov.

Jeg ser på de frivillige som har satt av tid til å tjene andre gå rundt og snakke med menneskene som kommer inn. De er levende eksempler på Jesu kjærlighet og omsorg i praksis, og de er med på å skape et lite felleskap for de som kanskje ikke er de rikeste på dette ellers i hverdagen. 

Før matposer blir delt ut og menneskene går hvert til sitt igjen, blir det delt et lite vitnesbyrd eller en kort andakt. Her får de så frø av tro og håp inn i omstendighetene som er samlet i rommet. Det jeg blir sittende igjen med etter å ha vært med på matudeling denne dagen, er at en gudstjeneste for Gud kan bære mange forskjellige forpakninger. En av disse forpakningene kan være å strekke ut en hjelpende hånd og se våre minste i handlinger og ord, og jeg tror dette ligger nært på Guds hjerte.  Jeg blir så takknemlig for at Servicekontakten finnes i menigheten, og at det finnes mennesker som er villig. 

Servicekontakten møter mennesker som vanligvis ikke nås inne i kirkebygget, og får både demonstrert og fortalt om Jesu kjærlighet og omsorg til akkurat disse. Og de trenger alltid flere hender som er villig til å hjelpe til!