Vis meny
Menigheten - en styrke i hverdagen

Menigheten - en styrke i hverdagen

Mens lyden fra ringeklokka svinner hen der jeg står på utsiden av inngangsdøra til nye bekjentskap hører jeg et «Bare kom inn»-rop fra andre etasje. Det er jo en interessant velkomst til mennesker jeg kun har møtt noen få ganger før, og hovedsakelig i menighetssammenheng. Hvordan kan det ha seg at tilliten er på plass, selv om bekjentskapet er nytt mellom meg og de som bor i huset? Det er nok en stor mulighet for at det henger tett sammen med arenaen vi har blitt kjent med hverandre på - menighet, en plattform av trygghet og samhold fundamentert på en felles tro på Gud.

  |   Av: Susanne Aanensen  |   06.03.2019  |   #1 Mar 2019

For Hilde og Ole Engedal er aktiv deltakelse i menighetsfellesskapet noe forholdsvis nytt. Begge to er de livsglade mennesker som liker godt å bruke tid sammen med venner og bekjente. Selv om de begge hadde en viss link inn i menighet i barndommen valgte de som voksne i mange år å leve livet uten å være aktive i menighet.

- Men nå, nå er det møte hver søndag! sier Ole fornøyd før han fortsetter:
- Det var flere ting som skjedde i samme periode som førte til at vi bestemte oss for å begynne i Filadelfia.

Hilde og Ole forteller om en kveld sammen med gode venner hvor spørsmålet ble stilt:
- Dere tror vel ikke på alt i boka? Ingen i dag tror jo på hele boka, den er så gammeldags! Både Hilde og Ole kjente umiddelbart et behov for å forsvare bibelen og gjorde det. Samtidig som de måtte innrømme for seg selv i etterkant at de hadde jo ikke lest hele «boka». Det har de begge to gjort noe med!

Flere ytre hendelser var medvirkende til at Hilde og Ole bestemte seg for å gå i Filadelfia, men de er også veldig klar over at de ytre situasjonene som pushet dem i retning av menighet var en del av Guds plan og timing i forhold til den indre prosessen mot et mer bevisst standpunkt om tro på Jesus.
- Jeg hadde ikke gått i Filadelfia kun for fellesskapet. Det er jo en levende kirke. Det som formidles fra plattformen gir liv, påpeker Ole.

På ett år har ekteparet Engedal gått fra å kjenne en person i Filadelfia til å ha et stort nettverk.
- Men vi har hele tiden vært bevisste på at vi må gi noe for å få noe. Så vi bestemte oss for at vi må bli kjent med flere, og vi har engasjert oss i forskjellige prosjekter og sosiale sammenhenger.

’Hjemme hos’ våren 2018, hvor de fikk åtte gjester til middag hjemme hos seg selv, ble en god inngang til nye vennskap. I dag kan Hilde droppe innom Filadelfia på dagtid for å slå av en prat med folk på huset eller bare finne et hjørne med en god stol til strikketøyet eller bibellesing.

Det beste med menighet, etter Jesus-fokuset, ifølge Hilde og Ole, er å komme inn i et lokale og så alltid bli møtt med et «hei» og kjenne det helt naturlig å sette seg sammen med andre som er tilstede. Det gir en god følelse av tilhørighet og samhold, som smitter over på alle andre områder i livet.