Vis meny
Menneskemøter

Menneskemøter

For noen dager siden fikk vi en telefon av en kvinne som bor i Iran. Hun var på besøk hos sin søster i Tyrkia og ringte oss. Det er fire år siden sist vi hørte fra henne og gjenhørsgleden var stor.

  |   Av: Monica Kjosavik  |   04.03.2019  |   #1 Mar 2019

Vi ble kjent med henne mens hun var asylsøker i Kristiansand og hun tok imot Jesus og ble døpt i menigheten. Myndighetene trodde ikke at hun hadde konvertert, og hun måtte returnere til Iran etter noen år. Siden har vi altså ikke hørt fra henne.
Før nå. Nå fikk vi resten av historien om hvordan det er å leve med sin nye overbevisning hemmelig for familie, venner og myndigheter. Samtidig fikk vi høre historien om en tro som for hver dag vokser seg sterkere og sterkere.

For fire år siden arrangerte vi norskkurs og bibelkurs for nyankomne flyktninger i kirka. Rekordmange asylsøkere kom til Norge på flukt fra krig og nød. Mange fikk senere bli i landet vårt og mange måtte flykte videre. Men i noen uker kom de på norskkurs og Bibelkurs fordi de ønsket tilhørighet og svar på mange spørsmål. Så ble en del flyttet til mer permanente mottak andre steder i landet og noen fikk avslag og flyktet videre.

Etter tre år, kontaktet en oss fra Tyskland. Han var asylsøker der og kunne ikke glemme undervisningen om Jesus han fikk i noen få hektiske uker i 2015. Nå var han klar for å ta imot.

De siste ti årene har mange tidligere muslimer funnet Jesus og blitt døpt i menigheten. Hver og en har spennende historier om levd liv i forskjellige kulturer. Det er nesten som å ha hele verden på besøk.

Jeg er glad for muligheten til å bli kjent med mennesker fra andre kulturer og høre om hvordan Jesuslivet er i ulike deler av verden. Jeg velger derfor å hilse på nye som kommer til menigheten, invitere dem på en kopp kaffe og inkludere med flere, selv om de er innvandrere og kanskje ikke snakker så godt norsk. Bli med på det, og du vil få spennende venner for livet!


Sheltervenn
Hver beboer på Shelter fortjener en sheltervenn! En person som vil følge beboeren i medgang og motgang. En som har et stort hjerte for mennesker og vil bruke litt av tiden sin, ca. et møte hver 14. dag, for å hjelpe beboeren med språktrening, deltakelse i samfunnslivet og ikke minst for å bli en norsk venn. Dere kan gå på kafe eller trening sammen. Dere kan lese lekser eller spille spill. Dere kan gå tur eller spise mat sammen. Eller noe helt annet. Ta kontakt med Monica på 982 68 472 så formidler jeg en sheltervenn til deg!


NRK-dokumentar
Denne våren viser NRK1 dokumentaren om oppstarten av Shelter bo -og integreringssenter. Her vil du få se hvordan livet er i møte mellom kulturer i sentrum av Kristiansand. Menigheten driver husrom og hjerterom for å gi flyktninger en startpakke i introduksjonen til livet i Norge. Følg oss i oppstarten i 2016-2018 i dokumentaren som heter Bosetterne.