Vis meny
En hilsen fra Shelter

En hilsen fra Shelter

Jesus kom for å åpne veien inn til Guds rike og han kom for å demonstrere hvordan himmelriket er kommet til jorden. En tydelig side av Jesu liv er hans nære fellesskap med disiplene sine. De spiste sammen og delte både åndelig, sjelelig og fysisk fellesskap. De var sammen i gleder og sorger. De var sammen når de var fulle av energi og når de var slitne.

  |   Av: Jan Kjosavik  |   16.06.2019  |   #2 Jun 2019

Å bo i Shelter er ikke helt likt slik Jesus og disiplene levde, men det har noen av de samme elementene i seg. Å bo tett på hverandre er å stille seg sårbar. Livets oppturer og nedturer blir lettere synlige når man ikke bare ser hverandre et par timer på søndag formiddag. Dette kommer også tydelig fram i dokumentaren om Shelter, i programserien Bosetterne, som gikk på NRK1 i mai. Det koster litt å bli vist fram på TV for alle som bor i Norge. Samtidig ser vi det som en stor verdi å kunne modellere en annerledes måte å leve på.

For noen uker siden var Sheltergjengen på overnattingstur til Pan garden i Åmli. I tillegg til de som bor på Shelter nå, var to av de tidligere beboerne med. Vi lagde mat sammen, lekte sammen pratet og koste oss. For å få dekket utgiftene til turen arrangerte vi bakgårdskonsert med internasjonal middag i juni. Flere av beboerne jobbet hele dagen og lagde nydelig mat fra sine kulturer. Artisten Lila, som ofte er sammen med oss på Shelter, sang sammen med musikere fra Filadelfia. Det ble en flott kveld med god stemning og mye godt fellesskap.

Det er en pris å betale for å leve tett på andre mennesker, men det å bo i et fellesskap hvor mennesker bærer hverandre er så utrolig berikende og velsignende.

Les mer om hverdagen på Shelter og se flere bilder fra konserten med Lila på shelterkristiansand.no