Vis meny
Hjem til jul

Hjem til jul

For en merkelig tid vi lever i. Jeg har vært veldig heldig og vokst opp i en flott familie. Jeg har hatt opplevelsen av at uansett hva jeg har gjort, både feil og nederlag så har jeg alltid kunne kommet hjem til foreldre som tar imot meg og vil meg det beste. Men i år for første gang i livet opplever jeg at min mor er skeptisk til å ha oss hjem til jul. Vi kan i hvert fall ikke komme alle på en gang ...

  |   Av: Thor-Harald Evenstad  |   27.11.2020  |   #4 Des 2020

Hjemmet handler om mye mer enn bare huset. Det er menneskene, atmosfæren, minnene, tryggheten og roen. En trygg og sikker havn. Det er der jeg har mine røtter og der mye av min identitet ble dannet. Noen mennesker har opplevd at hjemmet har vært alt annet en et hjem, snarere et sted man har forsøkt å flykte ifra. 

Gud vil at vi skal vokse opp i sunne og gode familier, men også at vi skal bli en del av hans familie.

Julens budskap handler om at vi som før var langt borte nå kan komme hjem. Gud er fellesskap i sitt vesen. Faderen, Sønnen og Ånden har alltid eksistert i en fullkommen relasjon. Denne relasjonen ble vi skapt til å være en del av. Men synden gjorde at relasjonen med Gud ble brutt. Derfor blir livet en vandring der vi prøver å finne veien hjem igjen. 

Evangeliet – det gode budskapet summeres godt i Johannes 3,16: «For så høyt har Gud elsket verden at han sendte sin sønn den enbårne. For at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.»

Lenge før Jesu fødsel så ble det profetert av profeten Jesaja at det folk som vandrer i mørket skal få se et stort lys. Dette er et bilde på hele menneskeheten som lever i synd og famler rundt i mørket. Jesus sier om seg selv at han er lyset som kom til verden. Han lyser opp stien vår slik at vi kan komme hjem. Hjem til Guds familie.

Johannes 1,12 sier: «Alle de som tok imot ham, de gav han rett til å bli Guds barn. De som tror på hans navn.» Jesus er veien hjem til Gud, og vår himmelske far håper inderlig at vi alle sammen kommer «hjem til jul».