Vis meny
Høstmarked på Shelter

Høstmarked på Shelter

Lukten av sveler møter meg når jeg kommer inn i bakgården. Sola varmer i ansiktet og folk snakker og ler sammen. De handler inn, både til seg selv og julegaver til venner og familie. Det er hjemmelagd syltetøy og lysestaker. Håndsydde vesker og strikka ullsokker. Dørkranser, håndlagde smykker og mye mer.

Alt dette skjer en novemberdag i 2020. Hvem skulle trodd det?

  |   Av: Aleksandra Elisabeth Lohne  |   27.11.2020  |   #4 Des 2020

Jeg, Aleksandra Elisabeth Lohne, går i 2. klasse på Bibelskolen i Filadelfia og har praksis på Shelter. Hensikten med høstmarkedet var først og fremst å utvikle det unike felleskapet vi har når vi jobber mot et felles mål. Da blir vi veldig godt kjent med hverandre. Vi kommer tett på hverandre. Shelters mål er å bygge relasjoner på tvers av kulturer og samtidig vise litt av hva som er spesielt i norsk kultur. 

I min praksistid har jeg fått komme tettere på beboerne i Shelter i forberedelsene til markedet. Både de som har flyttet inn fra andre land, og de norske som bor der. Det er et fellesskap som inkluderer alle, de er veldig ærlige med livene sine og hjelper hverandre når det trengs. Beboere i Shelter jobber sammen og bidrar til å skape inntekter, med sine forskjellige egenskaper. Folk fra Norge, Syria, Marokko, Russland og Kongo bor i Shelter nå. Det som er så gøy med forskjellige nasjonaliteter, er også de forskjellige stilene som kommer fram. Det er ulike moter med preg av forskjellige kulturer, og forskjellige mattradisjoner. Dette viser vi til gjestene som kommer på høstmarkedet.

Vi har hatt forskjellige produktdager og -kvelder. Mennene har hatt betongkvelder, der de blant annet lagde lysestaker av betong og kobber. Kvinnegruppa har hatt sykvelder, hvor det ble laget putetrekk, hårstrikk, vesker, toalettmapper, risposer osv. Både beboere og frivillige har stått på med dugnad for at alt skal bli ferdig i tide. 

Vi åpnet dørene til folk i byen vår denne dagen. Man kunne komme inn i bakgården, og få seg en arabisk ostebolle og en deilig kopp kaffe. Alle produktene er gitt inn gratis til inntekt for Shelter. Det er utrolig mange som har bidratt med kakebaking, strikking, og annet håndarbeid. Vi er veldig takknemlige for alt engasjementet for Shelter. Inntekten vil gå til forskjellige fritidsaktiviteter, turer og middager. 

Det ble et utrolig bra resultat. Jeg kjenner meg takknemlig som har fått være med på dette prosjektet! Vi fikk gode tilbakemeldinger og det var mange som syntes det var veldig fine varer og flere ble overrasket over kvaliteten. Dette var en stor suksess og vi gleder oss til neste samarbeidsprosjekt.

Les mer og se bildeserie på Shelters egen blogg.