Vis meny
Menighetsfellesskap på hjemmebane

Menighetsfellesskap på hjemmebane

Anne Karin (Anka) og Svenn Gaudestad forteller litt om hvordan det er å være ledere i en Familiegruppe.

  |   Av: Anka og Svenn Gaudestad  |   26.03.2020  |   #1 Mars 2020

Vi sa ja til å være ledere i familiegruppe fordi det har betydd mye for oss som nye i menigheten å bli tatt godt i mot i en liten gruppe, og fordi vi ønsker at flere skal få oppleve det på samme måte.

I en stor menighet er det viktig å bli godt kjent med noen. Da øker trivselen og lysten til å gå på møter – spesielt for barna, men også for oss voksne! 

Sommeren 2019 var gruppen vår blitt så stor at den inneholdt åtte familier. Vi bestemte oss dermed for å dele oss nettopp for å ha plass til nye familier. Nå er vi fire familier med ti barn i alderen fra 9–16 år.

Å være leder er en liten jobb. Jeg skriver på messenger-gruppen vi har sammen og setter opp datoer for samlinger ca. en søndag i måneden. Samlingene har vi i de forskjellige hjemmene og av og til ute. Vi gjør det enkelt med tanke på mat. Det er litt opp til den familien som har samlingen hjemme hva vi spiser. Det viktigste med samlingene er fellesskapet og å bli kjent. Av og til leser vi noe fra en bok, vi ber sammen eller snakker om ett tema – gjerne noe vi har hatt om på møtet. Vi bytter på å ha ansvar for «andakt».

Det beste med å være med i familiegruppe er at både barn og voksne blir kjent med andre i menigheten. Da vi begynte i Filadelfia, bestemte vi oss for at vi skulle være med på «alt» for at barna våre skulle få noen gode relasjoner. Og nå, etter to og et halvt år i menigheten, opplever vi at det har lønnet seg. Våre tre barn gleder seg til å gå i Filadelfia og i familiegruppe!

Familiegrupper

Vi er ca. 300 stk. som med er med i Familiegrupper i Filadelfia. Vi samles i det «store» felleskapet Gudstjenesten og i det «lille» felleskapet  i hjemmene. En søndag ettermiddag i måneden treffes familier til fellesskap i hjemmene. En kveld i mnd. er det mannsgruppe, og en kveld i mnd. treffes damene.

Ønsker du å være med i Familiegruppe, ta kontakt med Åse Simonsen på mail: aase@filakrs.no