Vis meny
Min tjeneste: Barneleder

Min tjeneste: Barneleder

Det er søndag, og i dag er Kasper en av de frivillige lederne på barnemøte. Det foregår parallelt med menighetens søndagsgudstjeneste kl. 11:00.

  |   Av: Thea Steinsland  |   26.03.2020  |   #1 Mars 2020

Kasper og de andre som skal stå klare for å ta imot barna med åpne armer møtes en halv time før møtet for å gå igjennom dagens program. Lederne blir fordelt på de forskjellige aldersgruppene, og forberedelsen lukkes til slutt i bønn. 

Etter barna har vært litt med på gudstjenesten i storsalen, trekker de seg tilbake og samles i bisalen. Det er full fart og ingen mangel på verken latter eller glede. Det hele blir startet med et pang, hvor både store og små synger «Tøff nok».

Etter sang, dans og litt informasjon fordeles de i mindre grupper. Kasper skal være en av lederne på gruppa fra 4 år til 1. klasse. Her kan barna blant annet bygge koppetårn, leke med lego, spise gelé, tegne og spille flipperspill. Det merkes at lederne brenner for at det skal være godt for alle å være på barnemøte og bærer et stort ønske om at barna skal bygge relasjoner med hverandre.

Etter mye lek og moro, nærmer dagens møte seg ferdig, og det er tid for andakt. Her får barna høre om hvor verdifult det er å følge det som står i Bibelen, og får høre en historie om hvordan det å være lydige mot sine foreldres regler og råd kan beskytte dem fra skader. 

Tre ting barnearbeidet ønsker at barna skal få sitte igjen med er å ha blitt sett, fått høre om Jesus og fått nye venner. Verdien av relasjoner og vennskap ligger høyt i hjertene hos de frivillige. Trygge, stødige og oppbyggende miljøer blir bare viktigere og viktigere for barn som vokser opp. Barnearbeidet er en så viktig del av menigheten, hvor man kan få så gode frø inn i den kommende generasjonen. 

Etter å ha vært med denne søndagen vil jeg virkelig slå et slag for barnearbeidet og oppfordre de som kunne tenke seg å ha en slik tjeneste om å bli med! Verdien av å ha en trygg og omsorgsfull voksen som elsker Jesus å komme til, kan bety den store forskjellen for det ene barnet som virkelig trenger det.

Jeg vil tjene

For mer informasjon om barnearbeidet og om hvordan du kan bli med, kontakt:

Camilla Evenstad, tlf. 922 87 733