Vis meny
Utsikt

Utsikt

Så deilig det er å være på høyden, løftet over omgivelsene. Å kunne se så langt ut i horisonten at det får tankene til å vandre. Det får en til å puste bedre og stresse mindre. Man drømmer seg vekk. Når man legger merke til de flotte detaljene og fargene i skaperverket så fylles hjertet med takknemlighet.

  |   Av: Thor-Harald Evenstad  |   19.06.2020  |   #2 Jun 2020

Nå har de faller fleste av oss en sommerferie foran seg hvor vi har blitt oppfordret til å feriere hjemme i Norge. Mange har nok planer om å legge inn en eller flere fjellturer og naturekspedisjoner i kalenderen. Vi er velsignet med et fantastisk flott land, og vi trenger ikke å reise langt hjemmefra for å få oppleve flotte naturperler. Håper dere alle blir mange gode opplevelser rikere denne sommeren.

Som enkeltpersoner så har vi behov for komme opp i høyden å få et overblikk noen ganger. Det er ikke alltid lett å vite om en er på rett vei om en bare befinner seg i dalen, eller i skogen. Men når man kommer seg på høyden så kan man planlegge en kurs og en retning. Dette har vi behov for som menighet også. Å komme oss opp på høyden. La Gud få vise oss hvordan vi kan se med hans blikk, slik at vi kan se hva han ser.

Vi har valgt å bruke dette ordet «Utsikt» som tema for årets sommermøter. Og i den anledning ønsker vi å sette fokus på flere områder i forkynnelsen på søndagsgudstjenestene:

  • Hva som ligger fremfor oss som menighet. Hvilke muligheter er det som har åpnet seg? Hva ser vi? Hva er det Gud har talt tidligere, og hva sier han nå?
  • Vi kan ha opplevd ting i livet som påvirker hva vi ser. Hvordan kan vi se et rett og sant bilde?
  • Veien til toppen kan være bratt, tung og vanskelig. Men når en kommer i mål så var det verdt turen. 
  • Pust. Hvil deg. Hent nye krefter.

Vi lengter etter å høre fra Gud, og vi ønsker virkelig å følge ham der han leder vei. Må vi som enkeltpersoner og menighet ta kloke og modige valg for Gud i tiden som kommer.