Vis meny
Rapport Trivselssenteret – San Ramon

Rapport Trivselssenteret – San Ramon

Januarhilsen fra Liv Haug; vår misjonær i Peru.


  |   Av: Liv Haug  |   13.01.2018  |   Misjon

Kjære venner

Godt nytt år og tusen takk for alle gaver til Trivselssenteret i 2018 og også gavene som har kommet inn til Trivselssenteret både gjennom Filadelfia Kristiansand, og inn på min misjonskonto i Spareskillingsbanken i desember.

Veggene i bakeriet har fliser i første etasje, mens veggene i høyde med andre etasje er malt. Vi har sikret dobbelt høyde i  avdelingen for bakeriet med god ventilasjon, siden vi har det varmt bestandig. Det er to utsalgslokaler ved siden av bakeriet ut mot gaten, som kan brukes til utsalg av produsjonen i bakeriet av brød og kaker og også til salg av ting som kvinnene produsere for å tjene litt mens de får behandling ved Trivselssenteret.

I annen etasje over butikk-lokalene er det to store soverom som er tenkt brukt til «frivillige» medarbeidere, som vi hjelpe til  gratis noen uker i Trivselssenteret. Det er flere ingdommer  fra flere land som har sagt at de kunne tenke seg å hjelpe til frivillig i 3-4 uker, så vi har utnyttet de 90-100 m2 som ikke lå inne i tegningene i første omgang, og det har blitt to fine store rom med  hver sin dusj og toalett , og hvor det er plass til 2 doble køyesenger i hvert rom. Nå er alt malearbeidet i dette bygget også ferdig, og det er også lagt inn strøm og satt opp belysning, selvom vi venter på å få lagt inn trefas-strøm til bakeri-maskinene og utstyret. Så det som mangler nå er dører og vinduer i hele bakeri-bygget og 5 toaletter og vasker som koster til sammen 12 000 US$. Jeg håper vi kan skrive en kontrakt på dette arbeidet i januar, så det kan bli ferdig i løpet av februar. Annen etasje har to trappe-innganger, en utenfra og det er en trapp inne fra en av butikklokalene.

Det er flere fine rom i tredje etasje som kan brukes til forskjellige aktiviteter og samlinger foruten  det som planlagt til vaske og tørkerom.

Vi har greid å få ut de fleste av duene som hadde slått seg ned inne i III etasje, ut av bygget, men de fortsetter å bygge reir på kantene av veggene utvendig, og skitner ned de malte veggene, så vi må ennå gjøre en del arbeid for å slippe å få veggene ødelagt av duene.

Det er like spennende hver uke om det kommer gaver til å betale regningene som ligger til forfall for arbeid som er gjort ferdig, og jeg er kjempe takknemlig for alle som fortsatt er med å støtte dette prosjektet. Guds rike velsignelse tilbake, det er til stor oppmuntring for meg. Vi planlegger å åpne Trivselssenteret i november 2018, om vi geier så samle inn det som er nødvendig av innventar og utstyr. Behovet for å hjelpe eldre hjemløse og kvinner og barn som er utsatt for vold og mishandling øker desverre, og daglig kommer det mennesker og spør om når vi skal ha åpning.

Filadelfia, Dronningensgate 91, 4608 Kristiansand, støtter dette prosjektet og gaven kan settes inn på Filadelfia konto i Spareskillingsbanken, nr. 3060.19.42298, merket San Ramon- Peru. 100% av gaven du gir, går til prosjektet.  Om du ønsker å gi pr. mnd kan du få tilsendt en giro-avtale blankett fra Filadelfia, Kristiansand, og om du oppgir ditt personnummer kan du også få en bekreftelse på skattefradrag.

Om du ikke trenger skattefradrag kan du også bruke kontoen min til misjon, Spareskillingsbanken: 3060 31 58292

Søsterhilsen
Liv sign.