Vis meny
Baneheia

Baneheia

På tirsdag hadde turgruppa sin siste gåtur før sommeren.


  |   Av: Tom Georg Gabrielsen  |   31.05.2018  |   Omsorg

Tirsdag 29. mai var siste gåtur før sommeren. En stor gjeng samlet seg ved Svarttjønn i Baneheia. På denne turen hadde vi med Karl Fredrik Pettersen Haugen som vår guide. Han fortalte spennende historie før vi begynte å gå.

Vi gikk langs 3. stampe og ned mot 2. stampe og deretter til Brannposten på Drageknatten. Her fortalte Karl Fredrik inspirerende og interessant om byens og Baneheias historie. Han kom også inn på Ole Høilands historie og hula han gjemte seg i. Her fikk vi sannelig mye historie om vår flotte by som vi er så glad i. Vi så to store cruisebåter som lå i havna og prydet bybildet. Sang ble det også.

Etter et godt måltid gikk turen videre til Kristianiafjorden. Her ble det også fortalt litt. Turen fortsatte opp til 4. stampe, hvor mange ikke hadde vært før. Dette er et nydelig område.

Etterpå gikk  de som ville via Kragefjellet. Her er det fin utsikt blant annet til Ravneheia. Vi var tilbake ved Svarttjønn kl. 13:30 etter en herlig tur i flott vær. Takk til vår glimrende guide, Karl Fredrik!!!

Vi starter opp turene igjen tirsdag 4. september. God sommer!

Turhilsen Turgruppa v/Tom G