Vis meny
Bibelskolen til Jordan

Bibelskolen til Jordan

Bibelskolens 2. år har vært på misjonstur i Jordan. Der fikk både vi og flyktningene vi hjalp oppleve sterke ting!


  |   Av: Christoffer Kaasa  |   18.10.2016  |   Bibelskole

Mot slutten av september dro 2. året på bibelskolen på misjonstur til Jordan. Med på turen som reiseledere var lærer på bibelskolen Monica Valvik Sannarnes, medpastor Jan Kjosavik og leder for servicekontakten Daniel Steinsland.

I en uke opplevde vi å få se hvordan en levende menighet er med å påvirker inn i den store flyktningestrømmen som foregår. Her deles det ut mat og klær, men bak alt dette ligger det en enorm kjærlighet for mennesker og for Jesus.

Når det gjelder førsteinntrykket så var nok de fleste av oss litt spente. Mange i verden i dag går utvilsomt rundt med en skepsis og kanskje til og med en frykt rundt midtøsten og folkene der, men det er bare når man først er der og opplever menneskene og kulturen at man skjønner hvor absurd denne tankegangen kan være.

"Spente og forventningsfulle satte vi føttene på hittil ukjent mark for de fleste av oss. «Welcome to Jordan» var ordene som møtte oss av den vanlige mann i gata. Vennlige ansikter, smil og åpenhet gjorde det lett for oss å bli glad i både stedet og folkene der."
- Monica V. Sannarnes (reiseleder)

Vår hoved oppgave for dagene var å besøke og hjelpe en levende menighet med et stort engasjement for den enorme flyktningestrømmen landet har opplevd den siste tiden. Et land som i løpet av få år har gått fra å være rundt 5 mill innbyggere til hele 9 mill innbyggere. Her kan man trygt si at høsten er stor og arbeiderne få. Vi opplevde å se en menighet som står på i full tjeneste og med fulle never for å prøve å håndtere de store mengdene som ukentlig er innom menigheten, men de trenger flere never.
Det ble derfor en stor velsignelse for dem når vi kom for å hjelpe, enda det bare var én uke.

I den varme høstsola ble det ivrig pakket matposer som skulle deles ut etter kort tid. For å lette arbeidet kunne du høre både latter og enkle sanger og salmer. Parallelt ble lokalet fylt opp med mennesker.

"Vi så mennesker som i desperat behov av mat, klær, verdi, smil, en varm klem og medmennesklig omsorg. Hjertene møtes og man skulle så inderlig få gjort mer, Snakket mer, hatt mer tid, men likevel.. disse møtene gjorde noe med oss. Plutselig har nye folkegrupper blitt en del av våre bønner og vår lengsel."
- Monica V. Sannarnes

Det ble lett å kjenne at Jesus var der, midt i folkemengden og nøden. Vi så medarbeidere i menigheten med store hjerter, iver og tålmodighet. Det ble en en rikdom å få noen få dager å stå sammen med dem i deres ukentlige arbeid.Vi fikk oppleve å være et bønnesvar for mange, samtidig som selv har fått mange inntrykk som vi tar med oss hjem. Blant disse er Stian Thune, elev ved Filadelfia Bibelskole 2.året.

"Hjertet har virkelig blitt utvidet etter Jordan turen. Også for de menneskene som har fått hjelp. Det vi har erfart er at når vi åpner våre hjerter for våre brødre i nød, og gir dem av våre goder, så er det som en døråpner som lukker opp for dem til å ta i mot Guds kjærlighet, og etterhvert ta steget over til livet i Jesus. Det åpner deres øyne for at vi er brødre og at Gud elsker dem. På tross av våre forskjeller. Alt vi har sett og hørt og fått være en del av inspirerer oss videre til å møte mennesker med en åpen hånd. Utfordringen er at den samme nøden lenge har banket på våre dører hjemme i Norge. Å ha vært der nede i det på nært hold, gjør noe med hjertene våre slik at når vi får det nært her hjemme, så kan vi kjenne det igjen, å kunne være en god bror for en bror i nød. Ord kan være vanskelige å forstå, men vi forstår alle gode gjerninger gjort i kjærlighet."
- Stian Thune

Det er helt utrolig hva man kan få ut av så få dager. Vi tror Jesus har brukt oss på flere måter en vi aner og forstår, både hver enkelt og som en gruppe. Vi kjenner også at de relasjonene vi har fått bygge der både med unge og gamle er noe som er gull verdt å bygge videre på.

"Vi ser allerede på muligheter for å komme tilbake, vi tror at denne reisen bare ble en begynnelse på noe nytt som vi gjerne tar stegene inn i."
- Monica Valvik Sannarnes