Vis meny

Innvandrings- og integreringsminister på besøk hos Shelter

Torsdag 4. august fikk familien Kjosavik storfint besøk nede i sitt nye hjem i Tordenskjoldsgate av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.


  |   Av: Henrik Gimle - Video: Franz Aaneland  |   05.08.2016  |   Omsorg
Blant andre gjester til stede var også varaordfører Jørgen Kristiansen, Åse Michalsen fra Stortinget, og vår egen hovedpastor Øyvind Valvik. 
 
Nede i Tordenskjoldsgate fikk vi en presentasjon av leder for Shelter Jan Kjosavik der han gikk litt i dybden og fortalte om hva visjonen og Shelter kommer til å være i fremtiden. 
Etter en flott presentasjon av Jan var vi så heldige og kom til ferdig dekket bord med en herlig lunsj. Der det så ut som alle gjestene koste seg som bare det. 
 
Vi var så heldige og fikk en prat med både Sylvi Listhaug og Jørgen Kristiansen etter besøket hos familien Kjosavik.
 
Dette er bare helt fantastisk, og vi i Kristiansand kommune opplever der vi ikke strekker til og kan hjelpe til, der kan de hjelpe til. Vi kan skaffe klær og mat, men vi kan ikke skaffe dem venner, nettverk og relasjoner. Nettopp der er Shelter et stjerneeksempel, sier Jørgen Kristiansen. 
– Det er helt fantastisk imponerende at ekteparet selger huset sitt, og flytter inn her for å bidra med å integrere personer som skal være med å bidra i det norske samfunnet. Det er enestående rett og slett, sier Listhaug etter hun hadde fått være med på en omvisning av området som Shelter skal bruke på sitt prosjekt. 
 
Videre forteller Listhaug at hun er begeistret for menighetens engasjement rundt hele prosjektet.
– Jeg vet det er mange andre i menigheten også som står bak og hjelper til for at dette skal lykkes.
 
Varaordfører deler Listhaugs tanker om de kommer til og lykkes.
– De har alt lykkes, og kommer til å lykkes, og det er helt fantastisk å bare se hvordan folk åpner hjerte sitt. Det er toppen av kransekaken når de selger huset sitt for å flytte inn sammen med innvandrerne. 
 
Jørgen Kristiansen sier på vegne av Kristiansand kommune følgende:– Vi er dypt dypt takknemlig på vegne av hele byen for det arbeidet de gjør.
 
Når Sylvi Listhaug får spørsmålet om hun ser slike ting ellers i landet, slår hun virkelig til.– Dette er enestående, og veldig spennende å følge prosjektet videre hvordan det går. Men med så masse godhet med de som skal bo i huset og med menigheten i ryggen er jeg sikker på at dette kommer til å bli vellykket, avslutter innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.
 
(Foto: Kent Andersen)