Vis meny
Chile

Chile

Filadelfia Kristiansand støtter misjonsarbeid i Chile

  |   Av: Siv Anette Hoekstra  |   04.03.2013  |   Fakta og visjon misjon

Quintero

Filadelfia Quintero er i dag en etablert og stadig voksende pinsemenighet.

En menighet som ble plantet 1. mars 1998 av Eduardo og Doris Mondaca, utsendt fra Filadelfia Kristiansand. I 10 år var Eduardo pastor,
før han overlot menigheten til lokale ledere, og sammen med familien returnerte til Norge.

I dag ledes menigheten av Pastor Rodrigo Mondaca og medpastor Ismael. De jobber begge fulltid i menigheten, støttet av Filadelfia Kristiansand.Chile har ca. 15 millioner innbyggere. Hovedstaden heter Santiago og språket er spansk. Romersk-katolsk kristendom er den utbredte religionen i landet. Quintero ligger 20 mil fra Santiago, ved kysten i nærheten av Chiles største havneby. Byen har 20.000 innbyggere.


Det hele startet med en ferietur, hvorpå en gruppe mennesker fikk undervisning i noen uker. Så kalte Gud Eduardo til å ta ansvar for flokken, og en menighet på ca 20 medlemmer ble etablert.

I dag møtes trofast rundt 150 mennesker til gudstjeneste. Menigheten holder nå til i et nyrestaurert lokalet som ligger rett ved torvet i byens sentrum. Lokalet som de tidligere leide, har de nå kjøpt og restaurert på rekordfart, og de kan nå ta imot oppimot 200 personer. Hver søndag gir  menigheten mat til mange fattige barn, før de som vil deltar på søndagsskolen. De driver bydelsarbeid, sosialt arbeid blant fattige, er svært aktive med utadrettet evangeliserings-
arbeid, de jobber målrettet med cellegrupper, bibelundervisning
for ledere og medarbeidere, og de drømmer om å kunne starte radio og bibelskole.

Menigheten er blitt godt kjent blant folket i byen. De er også en del av et nettverk med 6-7 andre pinsemenigheter i regionen, hvor pastorene har et godt fellesskap seg imellom.

Quintero er en by med mye arbeidsledighet og fattigdom. Behovene i byen er store, og behovene i menigheten er mange. Men i dag klarer menigheten selv å dekke driften av bygget og alle aktivitetene. Men enn så lenge er de helt avhengige av den økonomiske støtten de får fra Kristiansand til å lønne de to pastorene. Din gave er derfor viktig. Sammen hjelper vi en stadig voksende menighet i Chile til å stadig nå lengre ut.

Takk for at ditt engasjement, ditt bidrag utgjør forskjellen. Ethvert engasjement er med og avgjør i hvor stor grad Filadelfia kan være med og forkynne Jesu navn verden over!

Ønsker du å gi en gave til misjonen kan du gi på konto-nummer 3060.05.02901. Ønsker du å gi til et spesielt prosjekt, skriver du det i informasjonsfeltet på innbetalingen.


Se video om arbeidet i Chile
Se ALLE våre videoer for vår misjonsaktivitetFakta

Chile, offisielt Republikken Chile (spansk: República de Chile), er et land i Sør-Amerika som okkuperer en lang, smal kyststripe mellom Andesfjellene i øst og Stillehavet i vest. Det grenser til Peru i nord, Bolivia i nordøst, Argentina i øst, og Drakestredet i sør. Sammen med Ecuador, er det ett av to land i Sør Amerika som ikke grenser til Brasil. Stillehavskysten av Chile er 6 435 km. Chilensk territorium omfatter også Påskeøya og Stillehavsøyene Juan Fernández,Sala y Gómez og Desventuradas.

Hentet fra Wikipedia

Kart