Vis meny
Peru

Peru

Filadelfia Kristiansand støtter misjonsarbeid i Peru

  |   Av: Terje Tveit  |   04.03.2013  |   Fakta og visjon misjon

La Merced/Villa Perené

Liv Haug har vært misjonær i Perené distriktet siden 1972. Nå bor hun i La Merced som er hovedstaden i Provinsen.
Hennes evangeliske arbeid har gitt henne stor respekt blant lokalbefolkningen, noe som har ført til at hun nå er valgt som provinsordfører. Hun har mottatt solordenen av den Peruanske regjering, og er av Hans Majestet Kong Harald utpekt til Ridder av første klasse.

Peru er et land med over 28 millioner innbyggere. Hovedstaden er Lima, og landet er fire ganger så stort som Norge. Castellano og Quechua er hovedspråkene, i tillegg er det over 50 etniske språkgrupper i landet. Offisielt
sies det at over 90% av befolkningen er katolikker.
Med sine 7000 innbyggere er Villa Perené er hovedstaden i Perenédistriktet, et distrikt som består av 200 små og store landsbyer
med til sammen 60 000 innbyggere.

Gjennomsnittlig er nå 30% av befolkningen i distriktet evangeliske kristne.
Liv Haug arbeider ut fra menigheten ”Iglesia Evangélica Filadelfia” som hun grunnla i 1973. I dag
har menigheten ca. 350 aktive medlemmer fordelt på
menigheten i Villa Perené og 17 utposter.

Menigheten har ukentlige møter, søndagsskole og ungdomsarbeid. De driver bibelundervisning og ledertrening for å utruste nye evangelister og ledere. Barnehage er også en del av menighetens virksomhet. Den nasjonale 3-årige bibelskolen til bevegelsen er flyttet til Perené og menigheten, hvor Liv Haug har et overoppsyn.I tillegg drives et hjelpeprosjekt for 300 barn, radioarbeid som når ut til ca. 80 landsbyer, et aktivt utpostarbeid på 17 ulike steder. Hun driver et stort hjelpeprosjekt for kvinner, og har de siste årene etablert en ungdomsklubb for å nå ungdommene med sosial hjelp og Guds ord. Fengslene får også besøk.

Visjonen til ”Iglesia Filadelfia” i Perené er at alle må få høre evangeliet i deres område.

Liv driver altså et omfattende arbeid som består av Gudstjenester, søndagsskole, ungdomsarbeid, utpostarbeid,
evangelisering, bibelundervisning for ledere, radioarbeid, barnehage, førskole, støtteprosjekt for barn fra fattige hjem, kursopplæring for kvinner, bibelskole, med mer.

Det siste store prosjektet nå er et menighetssenter som skal bygges i Provins hovedstaden La Merced. Dette er en storsatsning som vil skape et menighetssenter med stor betydning for hele distriktet.

Din månedlige støtte gjør alt dette mulig. Sammen har vi i snart 40 år gjort Jesus kjent, nådd mange mennesker, og endret et helt lokalsamfunn. Sammen utgjør vi en forskjell!

Takk for at ditt engasjement, ditt bidrag utgjør forskjellen. Ethvert engasjement er med og avgjør i hvor stor grad Filadelfia kan være med og forkynne Jesu navn verden over!

Ønsker du å gi en gave til misjonen kan du gi på konto-nummer 3060.05.02901. Ønsker du å gi til et spesielt prosjekt, skriver du det i informasjonsfeltet på innbetalingen.

 


 


Video om Liv Haug. Opptak og redigert i mai. 2009


  Se video om arbeidet i Peru
Se ALLE våre videoer for vår misjonsaktivitetFakta

Peru (spansk: Perú; quechua og aymara: Piruw) er en republikk i Sør-Amerika, som grenser til Ecuador, Colombia, Chile, Brasil og Bolivia. Peru har en rik kulturell historie. Inkariket hadde sitt kjerneområde i dagens Peru.

Hentet fra Wikipedia

Kart