Vis meny
Russland

Russland

Filadelfia Kristiansand støtter misjonsarbeid i Russland

  |   Av: Terje Tveit  |   04.03.2013  |   Fakta og visjon misjon

Tuva

Filadelfia Kristiansand støtter et voksende menighetsarbeid i byen Kyzyl, i den russiske republikken Tuva.

Republikken Tuva ligger helt sør i Sibir, mot grensen til Mongolia. Den er en av tre buddhistiske autonome republikker i Russland. I tillegg til å være et senter for Buddhismen, er også Kyzyl kjent som et senter for Shamanisme. Republikken har 350.000 innbyggere og i hovedstaden Kyzyl bor det ca 110.000 mennesker.

Befolkningen består hovedsakelig av Tuvinere. Et folkeslag med røtter langt tilbake, og et utseende og tradisjon som har mye til felles med mongolene.

Fra tidligere opphold i Russland, hadde kristiansanderen Tor Arild Svanes kontakt med en menighet i Kyzyl. Vinteren 2005 reiste han tilbake til byen for å hjelpe til med arbeidet. Tor Arild ble raskt en del av lederskapet og en sentral medarbeider i menigheten.

Den 1. juni 2007 giftet han seg med Anja, en tidligere bekjent av han og familien.
Sammen fikk de lille Maria 11 Juli 2008. Familien har nå bosatt seg fast i Kyzyl og Tor Arild har overtatt som hovedpastor for menigheten. I dag er det mellom 100 – 150 mennesker på gudstjenestene, totalt har menigheten ca 200 medlemmer.  De siste årene har arbeidet vokst betydelig og lokalet midt i byen ble for lite. De har bygget på kirken og utvidet kirkesalen, og har nå plass til 250-300 møtebesøkende.

Menigheten driver misjonsvirksomhet i 7 andre byen og landsbyer i regionen. Hvert år har de dåp av nyfrelste. De driver et rehabiliterings senter for rusmisbrukere, om vinteren driver de suppekjøkken for de fattige, og på forskjellige måter betjener de ulike behov i byen.

Filadelfia Kristiansand har påtatt seg et økonomisk delansvar for arbeidet i Kyzyl. Vi ønsker og å være en sterk bønnepartner for menigheten. Du kan være med og sikre dette arbeidet videre, inntill de blir selvunderholdte og selvformerende.

Vær med og bidra, be for Tor Arild og familien og det viktige arbeidet denne menigheten gjør i Russland.

Takk for at ditt engasjement, ditt bidrag utgjør forskjellen. Ethvert engasjement er med og avgjør i hvor stor grad Filadelfia kan være med og forkynne Jesu navn verden over!

Ønsker du å gi en gave til misjonen kan du gi på konto-nummer 3060.05.02901. Ønsker du å gi til et spesielt prosjekt, skriver du det i informasjonsfeltet på innbetalingen.


Se video om arbeidet i Russland




Se ALLE våre videoer for vår misjonsaktivitet



Fakta

Russland (russisk Росси́я, Rossíja  uttale ), offisielt Den russiske føderasjon (russisk Росси́йская Федера́ция, Rossíjskaja Federátsija uttale ), er et land i det nordlige Eurasia. Russland er med sine drøye 17 000 000 km² verdens største land og dekker en åttendedel av verdens landmasse, mens landets 142 millioner innbyggere gjør det til verdens niende mest befolkede. Russland grenser mot Norge, Finland, Estland, Latvia, Hviterussland, Ukraina, Georgia, Aserbajdsjan, Kasakhstan, Folkerepublikken Kina, Mongolia og Nord-Korea samt Litauen og Polen via Kaliningrad-eksklaven.

Hentet fra Wikipedia

Kart