Vis meny
Nye medlemmer fylte scenen

Nye medlemmer fylte scenen

Plattformen i Filadelfia flommet over av nye medlemmer under gudstjenesten 25. oktober. 69 personer ble ønsket velkommen til menigheten.


  |   Av: Morten Marius Larsen  |   04.11.2015  |   Menighet

40 av de nye medlemmene er en del av Filadelfias eritreiske/etiopiske avdeling.

-          Det er utrolig stort å ønske så mange nye mennesker velkommen. Noen lurer kanskje på om det har vært en veldig vekkelse blant eritreere og etiopiere i det siste. Men Filadelfia har lenge hatt en avdeling for eritreere og etiopiere. De har møter på egne tidspunkter, særlig på grunn av språkforskjeller. Nå ønsker vi at de skal bli mer integrert i menigheten som helhet, sa medpastor Michel Andres Rivas under medlemsopptakelsen.

Under gudstjenesten ble de nye medlemmene presentert og bedt for. I en vitnefilm fortalte en av lederne i den eritreiske/etiopiske avdelingen sin historie fra da han kom til Norge som flyktning for 30 år siden.

-          Å være kristen var det viktigste i livet mitt. Jeg prøvde å gå på møter i menigheter, men det var ikke lett å komme i kontakt med nordmenn. Nesten ingen hilste på meg, og til slutt ble jeg værende hjemme. På den tiden ville jeg heller dra tilbake til hjemlandet mitt og være en del av et fellesskap enn å være i Norge uten dette, fortalte Yonas Ghebreselassie på filmen som ble vist.

18 år senere ble Yonas en del av Filadelfia, og har vært med på å starte møtene for eritreere og etiopiere.

-          Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått. Men jeg vil ikke at folk skal oppleve det jeg gjorde da jeg kom til Norge. Jeg vil at de skal bli en del av et fellesskap der de kan høre Guds ord, fortalte Yonas.

Under gudstjenesten 25. oktober uttrykte menigheten stor begeistring over de nye medlemmene, men det ble også understreket at det følger med et stort ansvar.

-          Hvordan kan vi inkludere alle disse? Det er en ting å lære seg navnene deres, det er noe helt annet å inkludere dem i menigheten, utfordret pastor Wiggo Skagestad.

Rachel Hickson talte på gudstjenesten, og etterpå ble det feiret med eritreisk mat i kafeen. Filadelfia Kristiansand har nå 1170 døpte medlemmer med 522 tilhørige.