Vis meny
Radio 3,16 har startet sendingene

Radio 3,16 har startet sendingene

Natt til 19. april kunne man høre lyden av den røde snoren som ble klipt på Radio 3,16


  |   Av: Morten Marius Larsen  |   19.04.2017  |   Media

Radio 3,16 har offisielt startet sendingene sine. Ved midnatt 19. april kunne man lytte til de første signalene fra den nye, kristne radiokanalen på DAB-nettet.

​- Det er veldig deilig å være i gang. Vi har drømt om dette i lange tider, sier daglig leder Margrethe Tveit etter den første sendingen.

Kanalen ble innviet med lesning av bibelteksten Johannes 3,16, som kanalen har hentet navnet sitt fra. Deretter kom lyden av en rød snor som ble klipt. Denne æren ble tildelt varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, som var første gjest i studioet sammen med Margrethe Tveit og ansvarlig redaktør Wiggo Skagestad.

Radio 3,16 er en riksdekkende kristen radiokanal. Her kan man blant annet høre kristen musikk, magasinprogrammer, andakter og vitnesbyrd.

​- Vi har et budskap å formidle. Johannes 3,16, "Den lille Bibel", handler om at Gud elsket verden så høyt at han ga sin sønn, så alle som tror skal ha evig liv. Dette ligger i bunnen av alt vi gjør. Vi har et budskap å formidle, gode nyheter, sa Wiggo Skagestad under åpningen.

Kanalen er et samarbeid mellom flere kristne organisasjoner, menigheter og radiokanaler, blant annet God Radio-gruppen. Eieren av Radio 3,16 er Filadelfia Kristiansand, som har drevet lokalradio siden 80-tallet.

​- Mediearbeidet i Filadelfia har hatt en visjon om å være en oase for hele landet. Vi har lenge snakket om å lage en riksdekkende radiokanal. Dette ble mulig da DAB-nettet kom, forteller Tveit.

Innen 2017 vil Radio 3,16 være tilgjengelig for 70% av landets befolkning. Kanalen har sendinger hele døgnet. Les mer og se sendeplan her!