Vis meny
Rapport fra San Ramon

Rapport fra San Ramon

"Den som hjelper den fattige, låner til Herren som vil lønne ham for det han har gjort" Ordsp. 19:17


  |   Av: Liv Haug  |   20.10.2017  |   Misjon

Kjære venner 

Tusen takk for alle gavene som har kommet inn til Trivelssenteret våde gjennom Filadelfia Kristiansand, og inn i min misjonskonto i Spareskillingsbanken. 

Jeg beklager masse at noen har "hacket" min e-mail, og sendt brev til mine venner og bedt om penger til nødhjelp. Heldigvis, på kommentarerer fra FB-venner, ser det ut til at de fleste av mine email-venner, har forstått at at dette var utpressing av penger som ikke kommer fra med, og nå har jeg fått ny gmail adresse "livmargretehaug@gmail.com" som virker, men er ennå usikker på om min hotmail adresse virker normalt. Ellers holder jeg på å bygge opp igjen e-mail adresser fra kontakter, så jeg håper at de fleste som ønsker brev og rapporter fra arbeidet her får det, men om du hører om noen som ikke får bred lenger og ønsker det, så vær så snill å sende meg e-mail adresser som mangler. 

Nå er malearvedet på veggene i første etasje i Trivselssenteret kommet igang. Vi har valgt "farger" som navn på soverommee i første etasje hvor de eldre hjemløse skal bo, og fargene jeg har valgt er: lyseblått, gult, grønt, lilla, hvitt, blått, beige og rosa. Det har blitt veldig bra, og siden det er glass i dørene, så skinner noe av fargen gjennom døra og ut i gangen så det er lett å kjenne igjen rommene. Flisene på badet går også i samme farge og andre kontrastfarger. Vi bruker en malings som har et lite belegg som gjør at det ikke setter seg flekker så lett, og om det er nødvendig så er det lett å vaske vekk flekker. 

Vi har kjøpt inn maling til veggene i første og andre etasje, og denne uken blir arbeidet med maling av veggene i første etasje ferdig, så neste uke starter de med å male veggene i rommene i andre etasje og jeg regner med at dette arbeidet vil bli ferdig i løpet av oktober. 

Vi har fått satt opp gelende og beskyttelse i trappeoppgavene både i Trivelsenteret og bakeriet. Neste uke skal de begynne å lage dører og vinduer i alominium til soverommene i tredje etasje, og det arbeidet skal være fedig i løpet av november etter kontrakten. Etter at vi avsluttet flisearbeidet i 3. etasje, har det kommet fler og fler duer som bygger reder og skitner til forferdelig i de forskjellige rommene i Trivselsenteret, så vi er nødt til å gjøre noe med det, så vi måtte sette opp nettinger og plater flere steder for å sikre at duene og flaggermus ikke kan komme inn i de viktiste rommene i Trivselssenteret, og de ødelegger både fliser og malearbeidet. 

Jeg vil være veldig takknemlig for alle som vil være med og be om enda et økonomisk under på 100 000 US$ til Trivselssenteret, så vi kan slippe å stanse arbeidet nå, men kan fullføre arbeidet i hovedbyget, bakeriet, og garnarbeidet på tomten dette året, og kjøpe toaletter, vasker, maling, vinduer og dører til bakeriet osv. og betale de kontraktene og regningene som ligger til forfall. 

Som jeg skrev i forrige rapport, byggekostnadene ligger kun på ca 2000Kr pr. m2, til sammen er det samlet inn 5,4 mill. Kr, og vi har utbetalt 5,6mill. kr. og det har vært en fantastisk givervilje til dette prosjektet, som er det største menighetsprosjektet jeg har hatt i de 46 årene som misjonær i Peru. 

Når vi har avsluttet byggearbeidet og betalt regningene til dette, skal vi begynne å samle inn gaver til innventar og hjelpemidler til Trivselssenteret og utstyret som trengs til bakeriet, og jeg håper enda at det skal bli mulig å åpne Trivselssenteret høsten 2018. Jeg planlegger å være i Norge fra april til august 2018 for å samle inn til innventar. Byggearbeidet til Trivselssenteret vil være avsluttet i desember/januar, om jeg ikke må stoppe arbeidet før på grunn av pengemangel. Jeg tror på en Gud som gjør under, og det har vært mange økonomiske under i de årene vi har holdt på med dette prosjektet, g Han som har begynt den gode gjerningen, skal fullføre den. 

Men det er like spennende hver uke om det kommer gaver til å betale regninger, og jeg er kjempe takknemlig for alle som fortsatt er med å støtte dette prosjektet, en del med engangsgaver og andre med månedsbeløp og andre med begge deler, Guds rike velsignelse tilbake, det er til stor ppmuntring for meg. Håper at det blir mulig å åpne senteret neste år, for behovet for å hjelpe eldre hjemløse og kvinner og barn som er utsatt for vold og mishandling øker desverre, og daglig kommer det mennesker og spør m når vi skal ha åpning. 

Filaldelfia, Dronningensgate 91, 4608 Kristiansand, støtter dette prosektet og gaven kan settes inn på Filadelfias konto i Spareskillingsbanken nr: 3060 19 42298 - Merket med: San Ramon - Peru. 

100% av gaven du gir, går til prosjektet. Om du ønsker å gi pr. månd kan du får tilsendt en giro-avtale blankett fra Filadelfia, Kristiansand, og om du oppgir ditt personnummer kan du også få en bekreftelse på skattefradrag. Om du ikke trenger skattefradrag kan du også bruke kontoen min i misjon: 3060 31 58292

Søsterhilsen

Liv sign.