Vis meny
Seniortur til Arendal

Seniortur til Arendal

120 forventningsfulle seniorer dro i østerled 4. juni, riktignok ikke langtur denne gang. Det var lagt opp til et tredelt program: Guiding på Tyholmen i Arendal, bespisning og hyggesamvær i Filadelfia Arendal og middagsbesøk på Kaldvild Gård i Lillesand. 2 store busser og noen privatbiler ble fylt opp og på Tyholmen sto guide og kjentmann Arild Eikin klar. Det er ikke bare å arrangere tur med 120 deltagere. Guiding og bespisning var organisert på en ypperlig måte av menighetens eminente reisegeneraler Tom Georg og Grete Gabrielsen, Kjell og May Tengesdal og Jens og Anne Marie Frigstad. De to bussene skilte nemlig lag og vekslet på bespisning og guiding. Slik ble kø- og trengsels-problemer effektivt eliminert.


  |   Av: Per Otto Stenberg  |   12.06.2019  |   Omsorg

De fleste sørlendinger har vel vært på Tyholmen. Men de fleste jeg snakket med hadde slett ikke gått snarveien opp Kirkebakken via smugene på toppen og ned til havna og det gamle rådhuset. Guide Arild vartet opp med utallige historier som ble mottatt med humring og latter. F.eks. huset som ble sagd i to pga. uvennskap og første eier av rådhuset, Morten Michael Kallevig, som måtte holde gratis hvitmaling til nabohuset så lenge eieren levde bare han lovte å male nabohuset hvitt. Arendal Gamle Rådhus er Norges nest største trehus, bare slått av Stiftsgården i Trondheim. Det ble en særdeles interessant vandring hvor vi også fikk vite at det gikk med nesten 1,5 millioner teglstein i den mektige Trefoldighetskirken som dominerer Tyholmen med sitt 87 meter høye tårn.

I Filadelfia Arendals flotte menighetshus ble vi mottatt med varme, ferdigsmurte rundstykker, kaker og kaffe. Gerhard Zaar og Arild Eikin vartet opp med henholdvis en presentasjon av menigheten og en flott opplesning av Terje Vigen. Mellom Terje Vigen og en engasjerende andakt av Anita Vaagsnes spilte et felles husorkester til bl.a. Arendals-sangen.

Til slutt gikk turen til Kaldvild Gård i Lillesand. Her fikk vi først en historisk oversikt over dette flotte anlegget før det ventet en bedre middag. Kaldvild var fram til 50tallet direktørbolig for tresliperiet som lå like i nærheten. I 2007 ble Kaldvell Eiendom AS etablert ved at Sparebanken Sør overtok. 2 år senere kjøpte Brunstad Menighet (tidligere Smiths Venner) eiendoms-selskapet og de har nylig opprustet stedet til et stort og moderne konferansested med fasiliteter som få kan matche på Sørlandet.  Den store konferansesalen har 540 sitteplasser og bespisning av våre 120 deltagere var slettes ikke noe problem i det moderne og flotte konferansesenteret. Her benyttet Øyvind Valvik anledningen til å overrekke blomster og takke Reidun og Olaf Andås for lang og tro tjeneste som ledere for Pioneren. Uten disse to ildsjelene vil Pioneren nå bli historie.

Per Otto