Vis meny
Spania: Planlegger å utvide

Spania: Planlegger å utvide

Fengselet i Villena har gitt misjonær José Dorich og hans menighet i Petrer (Spania) tillatelse til å forhynne for alle innsatte flere ganger i uken.

  |   Av: José Dorich  |   03.05.2019  |   Misjon

Misjonsrapport #09 / Januar–april 2019

Vi har fått en fantastisk mulighet! Vi planlegger å utvide Guds rike.

Vi takker Gud for det Han gjør her i Spania, og også for vår tjeneste.

Fengselet i Villena

De siste 5 månedene har Gud åpnet en fantastisk dør for å dele evangeliet. Jeg refererer da til fengselet i Villena hvor det finnes 1.300 innsatte som trenger å høre om Jesus Kristus. Dette fengselet ligger i byen Villena, 20 km fra byen Petrer, det vil si ca. 18 minutter med bil. Fra Alicante til fengselet er det 70 km.

I flere måneder har vi besøkt og tjent i hver eneste brakke i fengselet for å bli kjent med systemet og for å planlegge hvordan vi skal fortsette arbeidet. Nå for tiden besøker vi fengselet 2-3 ganger i uka. Vi kjører altså ca. 120 km hver uke for å besøke dem. Vi har autorisasjon og vi kan besøke alle brakkene og fellesrommene som finnes der. I fengselet besøker vi og forkynner frimodig evangeliet. Vi kan også frimodig drive disippelgjøring og oppfølging av dem vi treffer. Det viktigste arbeidet er å vise Guds kjærlighet.

Større prosjekter - ukentlige fellesmøter

De innsatte trenger å bli møtt, få et håndtrykk og en klem. I løpet av disse korte månedene har mer enn 10 personer tatt imot Jesus som sin frelser, og vi ser flere som tar beslutninger som endrer liv, til tross for at de er innsatte. Dette utfordrer oss til å prosjektere større ting og å be om tillatelse til å utføre ukentlige møter hvor vi inviterer alle brakker til fellesarealet hvor vi kan samle 900 fanger. Dette er noe vi har fått tillatelse til, all ære til Gud!

Av den grunn skriver jeg til dere og vi trenger deres bønn for denne store utfordringen og muligheten. Søndag 28. april vil vi ha det første møtet, og fra denne dato vil vi ha samlinger hver søndag fremover fra klokken 17.00.

Vi er den første evangeliske menigheter (Iglesia Cristo Vive) som har tillatelse til å jobbe i dette fengselet. Også den første utenlandske misjonæren som har tillatelse. Vi er veldig glade for denne tjenesten.

I tillegg ber jeg om bønn for kirken i Novelda, for en ny impuls. Nå for tiden samler vi oss to ganger i uka, og det blir enda flere. Mange kan fortsatt nås for å høre evangeliet.

Tusen takk for deres støtte og bønn! Vi elsker dere og savner dere.

Jose & Elisabeth

 «Dere skal kjenne sannheten og sannheten skal sette dere fri» Joh. 8:31-38