Vis meny
Teamtur til Nordland

Teamtur til Nordland

Fredag 8. november kl. 05:50 stod en gjeng på 13 stykk med bag og billett i hånda på Kjevik. Turen går nordover, mer presist til Bodø flyplass. Teamet er sendt fra Bibelskolen i Filadelfia Kristiansand og er klare for å tjene i menigheter som ligger i det langstrakte Nordland fylke.

  |   Av: Thea Steinsland  |   04.12.2019  |   #4 Des 2019

April 2019 kom Steinar Slotten på besøk til Kristiansand. Han var innom Filadelfia, og besøkte blant annet årets 1. klassekull på Bibelskolen.  Steinar kom for å gi innblikk i hvordan menighetsbildet ser ut i Salten-området. Hans hovedbudskap var at «høsten er stor, men arbeiderne er få». Dette gjorde at vi ble minnet på profetiene som menigheten har mottatt de siste årene. Flere av disse er skrevet på veggen i kapellet, og de handler blant annet

om å kunne være «en flyplass» og «Guds rike til nasjonen».  Steinar ble et ansikt på behovene som finnes i menigheter rundt om i vårt eget land, og et ønske om å dele ressurser vi har i egen menigheter ble enda dypere forplantet.

Tiden vi har vært i nord har vi hovedsakelig tilbragt på Meløy og i Fauske. Den har inneholdt tentro-undervisning, bønnemøter, gudstjeneste, evangelisering og ungdomsklubber. Turen preges av en helt spesiell gjestfrihet og vi har fått møte så mange fine mennesker. Daniel delte på en av de første samlingene teamet hadde om de 12 speiderne som i 4. Mosebok fikk i oppdrag å speide ut landet som israelittene skulle innta.

Dette er noe av det vi føler at vi har fått være med på denne turen. Omstendighetene ser annerledes ut enn de gjør hjemme i menighetene i Kristiansand og det høres et nødrop fra den eldre bønnegenerasjonen. Men vi har virkelig fått se at Gud er lyset i mørket. Jesus er den hjertene lengter etter, og vi opplever at han har ting i komme. Vi har fått være med å speide ut hvordan omstendighetene ser ut, og opplever at dette kanskje kan være en åpning for at andre kan velge å reise til nord for å tjene inn i Guds rike.

En del av 2. klassingene på Bibelskolen har valgt å bruke deler av sin praksisperiode her. Vi har fått prøvd oss på mange ulike områder. Vi merker at ressursene er helt andre her enn hjemme, og det har absolutt vært med på å hjelpe oss vokse. 

Resten av teamet reiste hjem søndag 17. november etter ti dager i Nord, mens Thea og Sandra blir igjen en uke til. Vi ønsker i praksisperioden å få brukt oss over litt lengre tid på en plass hvor det finnes behov. Vi ser frem til de dagene vi har igjen og har tro på det Gud er i gang med å gjøre i Nordland.