Vis meny
Tilbake i Chanchamayo

Tilbake i Chanchamayo

Liv Haug er tilbake i Peru og har sendt oss en oppdatering og bilder fra arbeidet med trivselssenteret der.


  |   Av: Liv Margrethe Haug  |   07.09.2018  |   Misjon

Kjære venner

Så er jeg kommet i arbeid igjen her i Chanchamayo, og det er nok å ta fatt på selv om det meste av byggearbeidet på Trivselssenteret, nå er ferdig.

Tusen hjertelig takk for alle gaver til Trivselssenteret som har kommet inn på min misjonskonto i august, og gavene som har kommet inn til Trivselssenteret i juli, gjennom Filadelfia, Kristiansand, Guds rike velsignelse tilbake.

Nå er alle garderobeskapene i andre etasje også ferdig i avdelingen som er bygd for å hjelpe kvinner og barn som har vært usatt for vold. Jeg er veldig fornøyd med garderobeskapene, og det er mange skuffer og hyller også.

Arbeidet med å sette opp sikkerhetsevakueringslys, skilter, brannslukkingsapparater, o.s.v. og skilter er også ferdig, og nå må vi kjøpe et varslings-system og sirene for å kunne varsle brann, jordskjelv, o.s.v. som er påbud fra sivilforsvaret.

Brannvesenet har også kommet og sett på bygget, og de hadde et førstehjelpskurs til noen av oss som har med Trivselssenteret å gjøre. Det var interessant og de skal komme tilbake og ha et nytt kurs, når Trivselssenteret har begynt å fungere.

Nå har vi bestilt senger og køyesenger hos en snekker til soverommene i andre etasje, og det vil ta 3 uker før de er ferdig. Vi fikk kjøpt inn 12 madrasser til køyesengene som var på tilbud, og jeg håper det blir noen flere tilbud denne mnd, så vi kan få kjøpt inn resten av madrassene vi trenger til første og andre etasje i hovedbygget.

Jeg vil forsøke å skaffe så mye som mulig av møblene vi trenger i første og andre etasje med de gavene som kommer inn i september og oktober føre vi skal innvie bygget 5. november. I dag har vi betalt for å få trefase-strøm til bakeriet som manglet, så nå kommer det i orden også.

Vi har fått gjort rent det meste av alt det som duene hadde lagt igjen av skitt, men det blir fort støv og det er en del flekker på flisene og vinduer som vi må gjøre rent før vi skal ha innvielsen.

Leiligheten for familien som skal bo på Trivselssenteret og hjelpe til å skape hygge, trivsel og organisere de som vi ønsker å hjelpe av eldre og mødre med barn på senteret, er også ferdig, men uten møbler ennå. Vi har laget skap på kjøkkenet og garderobeskap på de to soverommene, og også bestilt senger til soverommene. Vi trenger møbler til stuen og komfyr, kjøleskap og vaskemaskin til leiligheten. Det har jeg beregnet vil koste til 15-16.000 kr. For vi skal forsøke å kjøpe så billig som mulig.

Det er mange eldre som trenger mat, og de vil være kjempeglade for el måltid mat om dagen, så vi håper også å kunne hjelpe en del eldre som ikke skal bo på Trivselssenteret en tid.

I Peru kan vi ennå ikke få kjøpt oppvaskmaskiner, så i hoved-kjøkkenet i første etasje, har vi laget oppvaskbenk til å vaske opp kopper, tallerkener og en annen til å vaske opp kjeler. Til spisesalen, skal vi kjøpe 8-10 bord med stoler. Et bord med seks stoler med noenlunde god kvalitet, koster hos oss ca 3000 kr. Vi vil også ha et kjøleskap med vann i spisesalen, så de kan ta rent vann å drikke, når det er behov.

Vi håper vi kan få kommunen til å forlenge kloakkrørene de 150 meter som mangler fram til Trivselssenteret, og som Ordføreren har lovet i 3 år, men vi får se om det lykkes før innvielsen. Vi skal også få plantet noen trær og planter rundt bygget, så det blir litt hyggeligere i dette området på tomten, som er reservert for å bygge en kirke i San Ramon.

Jeg håper jo fortsatt på at noen forretningsfolk tar utfordringer på å finansiere maskinene til produksjonen i bakeriet, som vil koste til sammen US$ 40 000 eller ca 320 000 norske kroner.

Når vi har greid å kjøpe inn det inventaret som vi trenger for at Trivselssenteret skal fungerer greit, så blir den store utfordringen a skaffe støtte til mat, klær og driftsutgifter for de som vi skal hjelpe.

Jeg er veldig takknemlig for alle som har støttet dette prosjektet og alle som fortsatt vil være med og støtter. Guds rike velsignelse tilbake. Det er veldig spennende å se hvor mange gaver som kommer inn til Trivselssenteret de neste månedene, for det vil være avgjørende for å kunne planlegge når vi kan begynne å ta imot de eldre hjemløse og kvinner med barn som har vært utsatt for vold og som venter på hjelp. Jeg håper også å få mange medhjelpere og faddere til driften av Trivselssenteret så vi kan gi dem 3 måltider mat pr. dag, klær og den hjelpen de trenger for å forbedre sin livskvalitet, og vi ønsker at de skal forstå at det er en Gud som elsker dem også, selv om de har møtt mange volde ting i livet til nå.

Innvielsen av Trivselssenteret er satt til den 5. november, og Filadelfia, Kristiansand organiserer en åpen tur til Peru, fra 1. - 11. november for alle som har lyst til å besøke Trivselssenteret og se litt av folket og misjonsarbeidet i Perené og La Merced.

Filadelfia, Dronningensgate 91, 4608 Kristiansand, støtter dette prosjektet og gaven kan også settes inn på Filadelfia konto i Spareskillingsbanken, nr. 3060.19.42298, merket San Ramon- Peru. 100% av gaven du gir, går til prosjektet. Om du ønsker å gi pr. mnd kan du fylle ut avtale blankett fra Filadelfia, Kristiansand, og om du oppgir ditt personnummer kan du også få en bekreftelse på skattefradrag. Om du ikke trenger skattefradrag, kan du også bruke kontoen min til misjon,
Spareskillingsbanken: 3060 31 58292

Søsterhilsen
Liv sign.