Vis meny
Vannlekkasje i Q42

Vannlekkasje i Q42

Varmtvannstilførselen til en vask inne på Trivselsenteret løsnet natt til tirsdag 14. februar, med den konsekvens at vann strømmet inn i rommene i 2. etasje og videre ned etasjene under.


  |   Av: Administrator  |   14.02.2017  |   Menighet

Skadeomfanget er ikke klart ennå men store deler av Trivselsenterets fellesarealer var under vann i mange timer og mye er ødelagt. 3 centimeter vann på parkettgulvene møtte de første som kom inn i trivselstua og områdene rundt i 2 etasje. Vannet har i flere timer fått renne ned i Restaurant Q42 i underetasjen og videre ned i bisalen og en del rom i etasjen U1. Murpuss og takplater har på grunn av mye vann falt ned på gulv og annet møblement i restauranten. Mye vann var også å finne inne på kjøkkenarealene til restauranten.  Restauranten Q42 blir stengt inntil videre.

Prosjektleder for Q42, Billy Øksendal har vært i kontakt med entreprenør og første fase blir å begrense vannskadene. Et skadesaneringselskap kom raskt på plass og startet arbeidet med å pumpe ut og tørke arealene som var under vann.
En del møblement og annet teknisk utstyr har fått vannskader i alle 3 etasjene. Takstmenn vil i løpet av tirsdagen starte med å få en oversikt over skadeomfanget.

Noen av de 11 hotellrommene i Q42 Hotel har også fått vann inn på gulvene. Hotellrommene ligger i samme etasje hvor vannlekkasjen startet. Helt ned i parkeringskjelleren i U2 har vannet funnet veien og videre ned i drensrørene i parkeringshallen.
Vannlekkasjen har gjort skader i tak, gulv og vegger og det er snakk om mange hundre kvadratmeter som må bygges opp på nytt.

Kaffebaren er ikke berørt av hendelsen og holder åpent som normalt. Heller ikke hovedsalen er berørt av vannlekkasjen og arrangement vil gå som normalt i store deler av bygget.