Vis meny
Vellykket tur til Lindesnes og Spangereid

Vellykket tur til Lindesnes og Spangereid

Tirsdag 5. juni møtte 130 reiseglade og forventningsfulle opp i Marvika for å delta på Turgruppa sin tur til Lindesnes og Spangereid.


  |   Av: Per Otto Stenberg  |   13.06.2018  |   Omsorg

2 store busser og 5 biler dro først til Norges eneste bemannede fyr. Betjeningen i Publikumsbygget tok vel i mot oss med nystekte vafler, kaffe og informasjon. Vi fyllte opp hele det store auditoriet under filmfremviningen om fyret.

Etter de mange fantastiske flotte dagene var vi sikre på at været ikke skulle bli noe problem, men vi merket kulingen godt på stien opp til fyret. Caps, hetter og vindjakker kom på plass og utsikt og stemning var upåklagelig.

Deretter gikk turen til uthavna Lillehavn hvor Helge Robertsen fortalte om uthavna sine opp- og nedturer. I dag er det bare 8 fastboende men uthavna er nå blitt et topp moderne feriested med mange flotte hytter og ferieleieligheter.

Turen gikk videre til Lindesnes Havhotell hvor vi fikk se verdens første undersjøiske restaurant som snart er ferdigstøpt. Den bygges på lekter og vil i juli bli buksert på plass senket rett utenfor Havhotellet. Nydelig middag og dessert ble promte servert av hotellets ansatte før siste fellessamling i hotellets konferanserom. Vårt eget «husband» ledet sangen og etter Erling Drøsdals vittigheter jallet latteren mellom veggene. Vår mangeårige Peru-misjonær Liv Haug fortalte om sitt arbeid i Peru før Bodil Valvik takket reisegeneral Kjell Tengesdal, Tom Georg Gabrielsen og Erling Drøsdal som enda en gang har planlagt og gjennomført en perfekt tur.

Før hjemreise kunne de som ønsket ta Spangereid-kanalen i nærmere øyesyn og det gjorde de fleste.

Hilsen Per Otto.