Vis meny
Viser barna julens budskap

Viser barna julens budskap

Denne uken får 1900 barn fra 60 barnehager oppleve juleevangeliet i Filadelfia.


  |   Av: Morten Marius Larsen  |   12.12.2013  |   Barnehage

Plattformen i Filadelfia er forvandlet til snekkerverksted og stall, og spente barn blir dirigert i riktig retning. For niende år på rad inviterer Solkollen Barnehage til juleforestilling i Filadelfia. 

- Vi ser at mange barnehager kommer år etter år. De gir uttrykk for at dette er et høydepunkt som gir god julestemning, sier barnehageutvikler Heidi Øksendal Natvig.

1900 barn fra 60 barnehager får se og høre historien om barnet i krybben, gjeterne på marken og de vise menn fra østen. Den blir fremført med sang og drama av ansatte og barn ved Solkollen Barnehage, Filadelfia Bibelskole og flere frivillige. Etter forestillinger får barna servert pølser, pepperkaker og saft.

- Det er viktig at barn som vokser opp får kjenne til den kristne kulturarven vår, og der er jula sentral. Det fokuseres på mye annet i jula, slik som gaver og mat. Dette er herlig, men det er viktig å kjenne til hva jula egentlig handler om. Når vi i Solkollen både har ressurser og evner, er det fint å bidra til å formidle dette, sier Heidi Natvig, som er veldig fornøyd med hvordan det blir mottatt.

- Når vi snakker med barna etterpå, er det flere som sier de vil hjem og leke Maria og Josef. Jeg tror barnehagene er flinke til å ta det med tilbake og snakke om det med barna videre. Mange barnehager setter pris på at noen tar ansvar for å formidle juleevangeliet. sier Natvig.

- Hvordan er det å se tilbake på ni år med julespill?

- Jeg kjenner meg bare ydmyk og takknemlig. Vi begynte med noen hundre barn, men de siste årene har det vært rundt 2000 barn som har sett forestillingen. Vi har noe folk vil ha, og det er et stort løft for meg som står i bresjen for dette.